reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.3.2021, Jan Vítek, aktualita
V oblasti Vnitřního Mongolska už nebude možné legálním způsobem těžit kryptoměny, o čemž nedávno rozhodla vláda tohoto autonomního regionu Čínské lidové republiky. Těžaři se tak budou muset přesunout jinam. 
honza1616 (3623) | 4.3.202110:57
Tak jak jsem zde před pár dny psal že obchodují na XTB jen ne s kryptomenou, tak jsem to před 2 dny zkusil a vsadil na pokles což je asi jediná jistota že to dříve nebo později praskne, bylo by super kdyby ta bublina zrovna teď praskla
Odpovědět0  0
Choakinek (1547) | 3.3.202122:41
No tak kryptoměny mají potenciál změnit společenská pravidla tak dramaticky, že myslet si, že by to vlády zakazovaly výhradně kvůli ekologii, je přinejmenším velmi nepravděpodobné.

Lidé typicky nedůvěřují novým pravidlům. Jinými slovy řečeno, panují velké obavy mocných a bohatých, že o svou moc a majetek kvůli kryptoměnám přijdou. Je pak celkem lhostejné, jestli jsou jejich obavy oprávněné. Prostě to tak je, protože to je lidsky přirozené.
Odpovědět2  1
tervicz (66) | 4.3.20211:31
Jak přesně by bohatí a mocní měli prostřednictvím kryptoměn o ten majetek přijít?
Nebudu mluvit proti blockchain technologii jako takové a pochopitelně těžko říct, zda jsou v tomto případě důvody ekologické, energetické či úplně jiné.
Nicméně bych nedělal z těžařů nějaké revolucionáře nového věku ani nežil v naději, že kryptoměny v současné formě přinesou nějaké dramatické společenské změny, jednoduše proto, že širší akceptování technologie, pokud k němu dojde, bude nevyhnutelně provázené regulací.

Pro tamní těžaře je to normální byznys, nic víc, levná energie a volatilní trh s šancí slušných zisků.
Navíc řada těžařských projektů v podstatě hraničí s Ponziho schematem a nebudí valnou důveru už jen z principu.
Odpovědět2  0
Choakinek (1547) | 4.3.202111:45
To je otázka spíš na ně. Stačilo by prostě jen přijmout nová pravidla, jaká určil svět a byli by v pohodě, ale je zjevné, že řada z nich s tím má problém.

Pak je to celkem prosté. Současné ­"vyspělé­" ekonomiky bez zásadních společenských změn už nedokážou fungovat bez neustálého přísunu nově vytvořených jednotek měn ­(to jsou v praxi např. ty 2 biliony dolarů vytvořené za pouhých cca 13 týdnů­).

V takové realitě kupní síla měn dramaticky klesá, proti čemuž jde např. Bitcoin, jehož počet jednotek se nezvětšuje, takže investice do Bitcoinu znamená ochranu finančního majetku před ztrátou jeho kupní síly.

S tím pak souvisí i možnosti regulace např. Bitcoinu. Bitcoin stačí už jen nakupovat a přesto bude mít svůj zásadní význam. Nákup Bitcoinu je v podstatě nezregulovatelný, protože v takovém případě stačí odněkud někam poslat peníze a to je vše. Tomu dnes nelze účinně jakkoliv zabránit.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.