reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Warner Bros označili v seznamu pro Google vlastní stránky za pirátské

6.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Warner Bros označili v seznamu pro Google vlastní stránky za pirátské
Warner Bros je jedna z firem, která bombarduje Google požadavky, aby jeho vyhledávač nenabízel odkazy na údajný pirátský obsah. Nyní se jí do požadavků z nějakého důvodu připletly i její vlastní stránky a vedle nich třeba i IMDb.
Často se můžete dočíst o naprosto nesmyslném množství požadavků na tzv. DMCA Takedown, kterými různé firmy bombarují Google. Ty tak často jeho zaměstnance přetěžují všemožnými odkazy, které jsou často duplicitní, nefunkční, nebo vůbec nevedou k pirátskému obsahu. Nyní to Warner Bros dovedli až do absurdna, neboť se jim do požadavků o odstranění odkazů z výsledků vyhledávání připletly i vlastní stránky. A nejen ty.





Google se často musí vypořádat s velkým množstvím najednou zaslaných adres, o nichž si majitelné vlastnických práv myslí, že vedou k pirátskému obsahu. Jenomže se už moc neobtěžují s ověřením, zda tomu tak skutečně je a přenechávají to právě zaměstnancům firmy Google. Nyní TorrentFreak upozornil, že nový seznam od Warner Bros odkazoval i na stránky Amazonu, Sky Cinema, filmové databáze IMDb a dokonce i na oficiální stránky Warner Bros. Konkrétně šlo o stránky věnující se filmům The Dark Knight, The Matrix, The Lucky One a dalším, které měly být dle požadavku vyňaty z výsledků vyhledávání. Stačí se podívat na dva příklady týkající se filmů The Dark Knight a řady Matrix:








To jen dále dokazuje, jak laxní přístup mají všemožné firmy, které bojují proti pirátskému šíření svého obsahu. Jediné jejich štěstí je, že ve firmě Google dokáží tyto očividné chyby odhalit a z požadavků je vyřadit. Možná by ale bylo alespoň pro jednou výchovné požadavek firmy Warner Bros týkající se jejích vlastních stránek splnit. Snad by si někdo v ní pak uvědomil, že pokud nejsou schopni z třeba jen 35 adres vyfiltrovat ty, které odkazují na IMDb, Amazon či dokonce jejich vlastní stránky, něco je asi špatně.

Zdroj: TorrentFreak
reklama