reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD My Cloud EX Ultra: až 12 TB ve výkonném NAS

22.2.2016, Jan Vítek, aktualita
WD My Cloud EX Ultra: až 12 TB ve výkonném NAS
Western Digital představila nový NAS WD My Cloud EX2 Ultra, který slibuje kapacitu až 12 TB na dvou discích a také vysoký výkon. Určen je pro náročnější uživatele, kteří si mohou rovnou koupit hotové řešení.
WD tak nabízí různé verze svého My Cloud EX2 Ultra, které se liší v kapacitách dosahujících až 12 TB. Využít tak může dle nabídky firmy až 6TB pevné disky, čili ona maximální kapacita odpovídá scénáři, v němž se uživatel nerozhodne využít redundantní ukládání dat v RAID 1, které je lepší s ohledem na bezpečnost. Standardně se tato NAS dodávají s disky WD řady Red.





Oproti starším modelům má nový My Cloud EX2 Ultra výkonnější dvoujádrový procesor pracující na 1,3 GHz a pak je tu dle zprávy 1 GB vyrovnávací paměti DDR3, ovšem i když ještě na stránkách výrobce nejsou připraveny podrobné specifikace tohoto produktu, je zřejmé, že jde prostě o 1 GB RAM, ne o paměť sloužící čistě jako cache pro ukládaná a čtená data. Disky můžeme nakonfigurovat jako obvykle do RAID 1, RAID 0 a JBOD a data lze zálohovat mezi PC a NAS, mezi NAS a NAS, mezi NAS a USB disky a také mezi vzdálenými úložišti. K tomu je NAS vybaven jedním gigabitovým ethernetovým portem a dvěma USB 3.0.

WD také slibuje, že díky NASware 3.0 bude minimalizován dopad na integritu dat v případě výpadku napájení a problém nebude s nepřetržitým provozem, na nějž jsou WD Red přímo navrženy. Krom vlastní softwarové výbavy má tento NAS možnost využít také aplikace třetích stran, což jsou třeba Plex, Milestone Arcus surveillance, aMule, Icecast, Joomla!, Anti-Virus Essentials, WordPress, SqueezeCenter a další.

My Cloud EX2 Ultra lze koupit s disky (4 TB za 411 eur, 8 TB za 580 eur a 12 TB za 979 eur) a pak je k dispozici za 241 eur i bez disků.

Zdroj: TZ WD
reklama