reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.12.2016, Milan Šurkala, aktualita
Společnost Western Digital představila nový pevný disk Ultrastar He12, který je plněn héliem a dosahuje velmi vysoké kapacity 12 TB. Výrobce se rovněž nechal slyšet, že se brzy objeví i 14TB varianta.
pidalin (1478) | 10.12.201613:58
Já bych spíš uvítal efektivnější a tišší ty běžný disky pro běžný uživatele co maj SSD na systém a chtěj ještě něco většího na data. Něco tak mezi těma 2 ­- 5 TB, hlavně aby to nebzučelo jako současný HDD, protože to celej ten přechod na SSD docela zabíjí pokud jde o hlučnost PC. Mam postavený celkem tichý PC, jediný čeho se nedokážu zbavit je kravál z disků.
Odpovědět1  0
T_xy (67) | 10.12.201615:40
Leccos řeší NAS hozený do jiné místnosti.
Odpovědět0  0
pidalin (1478) | 10.12.201616:10
To mě už taky napadlo, ale když jsem koukal na NASy co by sežraly aspoň 3 disky a podporovaly gigovou lanku ­(rozhodně to nechci připojovat přes USB­), tak už to něco stojí a zatim se mi to za to dávat nechtělo, ale časem to tak asi pořešim, do budoucna chci celkově PC zmenšit a zjednodušit.
Odpovědět0  0
sakul511 (93) | 15.12.201612:01
Jedněm lidem jsem NAS pořešil tak, že jsem jim do starý skříně nacpal AM1 desku s úspornym CPU, naházel tam jejich disky, systém FreeNAS a maj to strčený na půdě, bez disků to vyšlo na 3K a je to upgradovatelný narozdíl od těch NASů který když nestačej výkonem, musí se to celé vyhodit
Odpovědět0  0
pidalin (1478) | 15.12.201616:26
taky řešení
Odpovědět0  0
siddhi (262) | 12.12.20162:43
Ono často stačí ušetřit pár stovek na skříni a hluk ­(vibrace­) disků je uplně někde jinde. Nicméně osobně to vidím tak, že v dnešní domě nějaké ­"sysslení­" dat postrádá smysl. Pro domácnost je řešením budoucnosti využívání předplacených služeb, a rychlého kvalitního připojení internetu.
Odpovědět0  0
pidalin (1478) | 12.12.20163:03
Hluku z disků ­(pokud jich máš víc­) se nezbavíš odhlučněnim, ani výměnou skříně, to prostě nejde. Dás e zbavit těch nejhorších vibrací, ale nikdy to nebude dokonalý, vždycky ty disky budou slyšet. Já mam Corsair 550D která je odhlučněná dobře, na disky mam vymyšlený vlastní uchycení bez vibrací a stejně to dělá hroznej kravál, ten bzukot je slyšet. A když ty disky nastavim ať se vypínaj, tak se pak s PC nedá pracovat, vlezu do ňáký složky která odkazuje na některej z disků a čekam 10 vteřin než se to rozjede.
Odpovědět0  0
pidalin (1478) | 12.12.20163:09
Syslení ve spotřební době přo většinu běžnejch uživatlů už smysl nemá. Ale ty nasyslený data se hoděj právě v situaci kdy ten net nefunguje. :­-­) Uvědom si že kvalitní připojení ­(přes kabelovku­) maj k dispozici prakticy jenom lidi z panelákovejch sídlišť, nebo větších činžáků, kam se jim to vyplatí natáhnotu kvůli počtu lidí. Většina národa jede přes ADSL a spousta z nich nedosáhne stabilně ani na 5 Mb­/s protože maj daleko ústřednu ­(nemluvě o upload, nejde používat cloudy s uploadem 1 Mb­/s­), pak jsou tu ještě místní lag­-wifiny. To znamená že je v současnosti furt ještě naprosto nemyslitelný přesouvat obsah do cloudů a předplacenejch služeb, to prostě nejde když se k tomu lidi nemaj jak dostat. Jak si pustim třeba full hd film když mam kolikrát ve špičce net takovej že se sotva dostanu na mail? Můžu se v případě nutnosti připojit přes LTE, což je poměrně rychlý a je to všude, ale tam zase nikdo nemá dost dat, aby se to dalo opravdu používat. Lepší je pustit stahování když se to člověku hodí a konzumovat to pak když se mi to taky hodí a ne bejt otrok připojení. Navíc spousta lidí co třeba kouká na seriály na těch streamovacích serverech koukaj na kvalitu na kterou bych nebyl ochotnej koukat ani před 10 lety, všechno komprimovaný, osekaný, zjednodušený, hlavně aby to šlo žrát online bez nutnosti něco stahovat a to je to o čem mluvim. ;­-­)
A na internetu nic nevydrží dlouho, unikátní software, nebo starý verze se fakt vyplatí archivovat u sebe, až to člověk jednou bude chtít, tak to na netu už nenajde. Třeba když jsem si nedávno hrál se starou pixlou s Win 98, tak jsem dost ocenil ty starý CDčka od časopisů, protože na netu už soft pro W98 těžko seženu.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.