reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Western Digital nabízí i disky z edice RAID v provedení GreenPower

13.11.2007, Pavel Boček, aktualita
Western Digital nabízí i disky z edice RAID v provedení GreenPower
Výrobce pevných disků Western Digital již dříve oznámil uvedení nové řady pevných disků GreenPower, které mají spotřebovat podstatně méně energie než konkurenční zařízení, přesně až o 40 % oproti nynějším vlastním diskům, přičemž mají být...
Výrobce pevných disků Western Digital již dříve oznámil uvedení nové řady pevných disků GreenPower, které mají spotřebovat podstatně méně energie než konkurenční zařízení, přesně až o 40 % oproti nynějším vlastním diskům, přičemž mají být také tišší a to vše při minimálním snížení výkonu. Nyní společnost uvádí na trh i GP verze disků RE2 (RAID Edition 2), označené RE2-GP. Dostupné budou v kapacitách 500 GB (WD5000FYPS), 750 GB (WD7500FYPS) a 1 TB (WD10000FYPS) za doporučenou cenu 150, 250 a 350 amerických dolarů v uvedeném pořadí.



Všechny budou řídit otáčky v rozmezí 5400 – 7200 RPM (IntelliPower), parkovat hlavy, když nebude disk momentálně využíván (IntelliPark) a snižovat vyhledávací dobu pro snížení vibrací ( IntelliSeek). Všechny tři technologie povedou k již zmíněné úspoře energie, konkrétně je udáváno výrobcem 7,4 W (6 W pro 500GB model) při čtení/zápisu a 3,3 W (4 W) bez zatížení. Dle Western Digitalu se jen ve Spojených státech podílí datová centra 1,5 % na celkové spotřebě elektřiny, což je asi 61 TWh v celém světě. Disky tak přinesou velkým firmám také finanční úsporu, dle WD asi 10 dolarů za rok za jeden disk.

Zdroj: Fudzilla
reklama