reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 a hry: Microsoft zveřejnil seznam kompatibility

15.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 a hry: Microsoft zveřejnil seznam kompatibility
Operační systém Windows 10 je už v podstatě připraven pro vypuštění, však od něj nás dělí už jen dva týdny. Microsoft nás tak nyní zásobí informacemi ne o vlastnostech nového systému, ale třeba o tom, které hry na něm poběží a které ne.
Microsoft Windows 10 by již tento týden měly být připraveny v hotové podobě (RTM) a přijdou na trh 29. července a má jít o poslední verzi Windows v klasické podobě. Od této verze má jít o systém WaaS, čili Windows as a Service (Windows jako služba). To má znamenat, že si nebudeme muset kupovat nový operační systém každých pár let (tedy za předpokladu, že chceme držet krok s vývojem), neboť změny a nové verze systému budou k dispozici jako stahovatelné aktualizace. Jak a zda to bude zpoplatněno, to už je jiná otázka.





Nyní se Microsoft snaží své zákazníky informovat o tom, co mohou očekávat od přechodu na nový systém a také o tom, jakou verzi by si měli vybrat, zda Home, Pro, Enterprise či Education. Nyní ale jde o téma Windows 10 a hry, respektive seznam kompatibilních titulů, který však nedali dohromady pracovníci Microsoftu, ale komunita testujících uživatelů v programu Windows Insider. Právě té můžeme poděkovat za otestování desítek her, které byly na novém systému vyzkoušeny.

Seznam už je tedy poměrně dlouhý, ale samozřejmě neobsahuje veškeré tituly, i když lze předpokládat, že ty nejpopulárnější v něm najdete. Je v něm také přes 20 titulů, převážně tedy starších, které mají menší či větší problémy a patří mezi ně třeba Quake 3 Arena, Stronghold HD, Tomb Raider (VI) : The Angel Of Darkness, Crusader: No Remorse a další. Celý seznam naleznete v odkazu na zdroj aktuality.

Zdroj: WCCF tech
reklama