reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
6.5.2021, Jan Vítek, aktualita
Ještě jeden hřebíček do rakve pro Adobe Flash si letos v létě připraví Microsoft, který bude v rámci chystané aktualizace vyžadovat jeho kompletní odstranění ze systému. Mnohé už to ale nemusí zajímat. 
maiki (165) | 8.5.20217:29
Tolik kravin v jedne diskuzi. Flash je dobre ze zmizel. Nastaveni zvuku si delejte pres MS ovladace, min zabugovanenez ta hruza od Realtek. Opticka media samozrejme blu ray HTL plne anorganicka techmologie, ktere se ten vas Kodak Gold ani na kilometry neblizi...
Odpovědět0  0
danito (144) | 7.5.202121:20
před časem se mi nechtěl spustit obslužný soft od HP. Důvod? Flash. Takže hurá! Všechno bude ovládané z windows. Teda pokud vám to po aktualizaci nesmaže ovladače. U noťasu od Dellu co chvíli... Přítelka totiž z win tiskla i před tím. Jenže přijde aktualizace a pak hláška, že systém nenašel ovladač nebo chybí knihovna a doporučuje přeinstalovat ovladače. S tím Flashem to bude spíš tak, že není ani tak hrozba, ale jeho nepodpora dává možnost MS vydírat výrobce. Mám noťas. Lenovo Legion. Chci nastavit zvuk. Je to sice udávané jako součást výbavy, ale nenastavím. Na stránce Lenova ta aplikace chybí. Zato vám to ve chvíli, kdy kliknete na nastavit, okamžitě sdělí, že aplikace pro správu zvuku je pouze a výhradně na store. Zlatý w7.
Odpovědět0  0
Mitisko (125) | 6.5.202116:00
Co já budu dělat když skončí ­"podpora­" Windows 8.1 fakt budu muset začít Lubuntovat Ubuntovat a moje hráčske chutě skončí...
Právě včera jsem našel krabici 1.44MB disket a vyvalila se na mně taková hezká nostalgie, už to IT nebude nikdy takové jak bývalo :(
Odpovědět3  0
wrah666 (6205) | 6.5.202117:45
Nostalgie, ale diskety byly vlastně nejhoršími médii, co za celou dobu historie počítačů vznikly. Vše ostatní je ve spolehlivosti překonalo minimálně o řád. A to včetně kazeťáku od Atari, kde člověk pomalu na každou hru kroutil šroubkem u hlavičky, aby jí to správně načetlo. Jenže na té kazetě alespoň byla. Dalo se to doladit, záznam vydržel ROKY. Případů, kdy data z diskety do druhého dne zmizla jsem zažil hafo. A zmizla, ladit nebylo co.
Odpovědět1  1
batmaster (699) | 6.5.202119:00
V začátcích byly diskety velice spolehlivé.
Osobně mám doma ještě funkční diskety z 93­-95 roku a na nich hry do Amigy. První vlastní disketu 3,5­" ­(1990­) pro PC jsem kupoval tuším za 150 Kč a tahal ji pořád v plastovém obalu u sebe v kapse . Vydržela úplně v pohodě. Pak to ale s kvalitou šlo z kopce a ke konci života disket byl opravdu člověk rád, že z těch 10 v balíčku 4­-6 zformátoval. ­(Jinak ve škole jsme na začátku ukládali ještě i na 8­" tuším 160kB.)
Odpovědět2  0
pidalin (1477) | 7.5.20214:44
Stejně to je i u CD a DVD, ty dnešní CD a DVD jsou hodně mizerný v porovnání s tim co se prodávalo před 15­-20 lety. Samozřejmě ultra levný discy byly i tenkrát, ale obyčejný verbatimky byly kvalitní a bylo na výběr mnohem víc výrobců, člověk mohl za rozumnou cenu koupit třeba zlatý JVCčka, což byly fakt hodně kvalitní média.
Odpovědět0  0
Mitisko (125) | 6.5.202119:48
Máte pravdu spolehlivost nebyla jejich silná stránka, na druhou stranu objevil jsem doma 20 disket a jenom tak z prdele jsem je všechny zformátoval, i po letech všechny fungují bez chyby ­(Verbatinky­) ale můj původní komentář chtěl naznačit ne smutek nad disketami, ale nad situací v celém IT a to myslím jak profesionální sféru, tak vývoj nových aplikací ­(her­) a neskutečná komerce, které se nám do PC dostala jak z antisocialních sítí, monitorovací software a ďalší vermež kterou člověk musí v PC tolerovat když si chce zahrát ­(Steam, epic store a další­)
Nejhorší je že všechny služby které mají nejakou úroveň zkupují velký hráči a z budoucna už na nás všechny nekouká dobře udělaný software, který si člověk koupí, ale vše bude v cloudu, vše se bude dát ­"zkontrolovat­" co uživatel dělá, už aj samotný windows 10 je služba a ne produkt jako operační systém jak to bývalo po Windows 8.1.
Politika Microsoftu je jasná, soukromí uživatel je na prodej pod záštitou lépe smerované reklamy a aj tenhle článek pojednává o tom, že člověk je stále méně pánem svého PC a z toho na mně jde strach. Když vidím tu změnu morálky za posledných 20 let co se v IT pohybuji nechci si domýšlet kam to celé dospěje za dalších 20 let. Bojím se toho, že jak jsem musel skončit se sledováním TV kvůli reklamám a demagogiím které se z toho na člověka valí budu donucen za nějakou dobu udělat to samé s PC. Poslední světílko naděje které zůstane bude nejaký open source software a řekněme si narovinu open source anebo freewere nemůže kvalitou nikdy konkurovat produktům v kterých jsou miliony...
Odpovědět4  0
pidalin (1477) | 8.5.202117:42
asi před rokem jsem kupoval balení nových disket a USB diskeťárnu kvůli retro počítačům kde často některé věci jinak než přes disketu nejdou ­(flash biosu a podobně­) a překvapilo mě že když je ta disketa nová, tak celkem funguje, samozřejmě je to šíleně pomalé ale funguje to poměrně spolehlivě
Odpovědět0  0
potooczech (345) | 7.5.202110:44
Diskety byly v pohodě. Pouze ty poslední roky byly mechaniky dost nekvalitní a i ty diskety ztrácely na kvalitě. Ale jinak kdo se o diskety staral a neměl zadělanou mechaniku, tak to fungovalo celkem v pohodě.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 7.5.20214:43
Vážně existujou lidi co používaj tu šílenost 8.1 a maj deprese z přechodu na Win 10? Tomu se mi nechce věřit. Win 10 má furt hrozný GUI oproti XP a 7, ale je to snad ve všem lepší než osmičky. Akorát rychlost bootování byla na osmičkách asi o něco lepší.
Odpovědět0  0
potooczech (345) | 7.5.202110:42
Hele paradoxně v kanceláři jsou Windows 8.1 mnohem lepší jak Windows 10, protože nemají tak nesmyslné aktualizace, kdy se nepotřebují každý půlrok přeinstalovat. Svým fungováním se dost blíží Windows 7 a když tam dáte Open Shell, tak řada lidí to práce na sedmičkách ani nerozezná.
Jako s osmičkami není jediný problém. Naopak nejvíc problémů je s desítkami. Vždy když nějaká pobočka přešla na desítky, tak se začaly kupit problémy. Pobočky na osmičkách jsou přitom v pohodě. Desítky přidělávají spousty zbytečné práce navíc. Jako po pravdě nejméně problémů dělaly sedmičky ... tam se PC koupilo a v podstatě se na něj do vypršení morální životnosti nemuselo sáhnout. Osmičky jsou tomu dost podobné, když tam lidem přidáte klasický start, tak se uživatelé ke dlaždicím ani nedostanou a v ovládacích panelech je prakticky vše při starém a na svém místě.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 8.5.202117:49
Aktualizace na Win 10 se daj trvale zablokovat pomocí prográmku WUB, tam si zaškrtneš aby to trvale blokovalo službu windows update a je to. Open Shell jsou používal celkem dlouho na desítkách ale po čase se začaly objevovat problémy, skoro po každé aktualizaci to přestalo fungovat nebo to najednou začalo startovat pomalu nebo něco, taky nastavení je o dost komplikovanější než jak to bylo ve Win 7 ­(protože to přecejenom neni součást PS ale program třetí strany­), takže jsem se na to časem vyprdnul. Teď v současný verzi Win 10 už se ta nabídka start dá celkem nastavit že se to funkčností může blížit tomu jak to bylo dřív, viz moje fotka https:­/­/i.ibb.co­/zszCb3p­/Bez­-n­-zvu.jpg
Odpovědět0  0
honza1616 (3623) | 9.5.202120:49
a nebo pomocí ­"wushowhide­" skrýt­/zakázat jednotlivé aktualizace které se ti z nějakého důvodu nehodí
Odpovědět0  0
DiXiE (252) | 6.5.202115:52
"Microsoft by si neměl myslet, že má právo nám určovat, co na PC můžeme a nemůžeme mít nainstalováno­"
Flash nemam roky, pak ho pitome windows narvou jako soucast systemu ... jen at zase vypadne jak rychle to jen jde :D
Odpovědět2  0
snajprik (1554) | 7.5.20216:43
AdobeFlashPlayer mne za tim je velmi smutno, miliony FREE hier na tom bežali a teraz neidu :(
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.