reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.6.2021, Jan Vítek, aktualita
Bylo zřejmé, že Microsoft nebude vyvíjet svůj systém Windows 10 donekonečna a někdy se už rozhodne, že je čas přijít s novým označením, a to pochopitelně ruku v ruce s příslušnými novinkami. A ten čas asi už skoro nastal. 
TBS (23) | 14.6.202112:22
Doufám, že se někde v Americe už připravuje žaloba. Microsoft v roce 2015 jasně několikrát řekl, že Windows 10 bude poslední verzí a další už nebudou ­(dohledejte ­"last version of Windows­" na googlu­). Pochopitelně se tím snažil nahnat lidi do ­"posledního­" upgradu zdarma, nebo případně ­"posledních­" peněz vydaných za OS.
Pokud na konferenci ohlásí, že upgrade z Windows 10 na 11 bude zdarma, tak dobře. Jinak bych ale očekával značný uživatelský nesouhlas.
Odpovědět6  2
honza1616 (3625) | 14.6.202116:35
Pokud se budeme bavit čistě o názvu nikoliv o ­(ne­)funkcích systému, tak proč ti to tak vadí??
Vždyť je to jen změna jména produktu na etiketě produktů v obchodu, nebo v panelu systémových informací.

Já sice taky věřím že Win 11 bude propadák, viz to prokletí každé druhé verze.
Ale to nemění nic na tom že kdyby to Mrkvosoft pojmenovával prostě jen ­"Windows­" bez číselného označení, že všechny Win řekněme počínaje 95.....Win11, neměli v názvu číslovku a rozlišovaly se pouze posledním aktualizaci, tak v tu chvíli by mě zajímalo co by lidé jako ty říkali.... ‼️❓❓Na co by sis stěžoval⁉️
Že aktualizace 20H1 byla špatná, že aktualizace 20H2 byla dobrá, že 21H1 byla špatná, že 21H2 byla dobrá....

A co kdyby Mrkvosoft zrušil i toto označení a Win značil za celou svou historii pouze buildem a ten by se měnil každý týden ?
Odpovědět0  1
potooczech (345) | 15.6.202111:35
Tak jde třeba o licenci. Pokud někdo prohlásí, že Win 10 budou poslední, pak má smysl si koupit krabicovou licenci, kterou lze bez omezení přenášet na nový HW ... taková licence vám měla dle původního vyjádření vydržet prakticky již trvale. Nyní se dozvíte, že její podpora skončí v roce 2025 a pro další PC si vlastně máte koupit novou.
V USA, kde na obchodním domě vysoudíte odškodné i v případě, že zakopnete o vlastní dítě, které se vám motá pod nohama ... tam je možné na tomto vysoudit skutečné tučné odškodné.
Odpovědět1  0
honza1616 (3625) | 16.6.202115:27
Zase půlka komentáře smazána
http:­/­/imgway.cz­/v­/1EE5.jpg
Odpovědět0  3
Eskymak (1057) | 14.6.202111:50
U mě doma určitě. Už mě nebaví, jak se mi vždy kus systému změní pod rukama, zatímco jiné součásti jsou nedotčeny po mnoho let ­- ale zato fungují. Microsoft neumí dotahovat věci do konce a až příliš často vydává nedodělky.
Odpovědět5  1
batmaster (699) | 14.6.202110:55
"Ale jako vždy uvidíme, ostatně rýsující se konec Ovládacích panelů dokáže jistě sám o sobě vyvolat v řadě uživatelů odpor.­"

Jsem jeden z nich.

Ale pokud by byla dostupná VŠECHNA nastavení nějakým GRAFICKY ­(ne textově­) přijatelným způsobem ­(aby člověk nemusel pořád číst­), nebudou měnit svoji svoji pozici každým buildem či změnou velikosti okna ­(aby se dal pohyb po nastavení ­"automatizovat­") tak v tom případě ....

NE tomu nevěřím. Pro obyčejné uživatele to bude asi jedno, ale pro adminy, kteří se v tom patlají X­-krát denně to nic dobrého nepřinese. Dodnes na stránkách nastavení nelze odlišit co je položka nastavení, nápověda nebo žádost MS o zaslání názoru na jejich textové orgie. :/
Odpovědět3  1
potooczech (345) | 15.6.202111:39
Ovládací panely měly pro mne dvě zásadní výhody. Daly se otevřít ve více oknech najednou, ne pouze v jednom současně jako Nastavení počítače nyní. A hlavně byly celkem přehledné a vše bylo snadno dostupné.
Po pravdě nelíbí se mi ten trend, kdy se všechno nastavení stále více a více zahrabává a než se k němu proklikat, tak si musíte spíš pamatovat jeho název a nechat jej vyhledat. Což jde, pokud pracujete se systémem v jednom jazyce. Ale když máte spravovat PC v různých jazycích, tak pamatovat si to ve všech je vážně opruz. Mnohem lepší bylo jít po paměti po ikonách, dokud bylo vše na 3­-5 kliků daleko.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.