reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 nabídnou velké aktualizace už jen jednou za rok

17.11.2021, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 nabídnou velké aktualizace už jen jednou za rok
Microsoft se rozhodl synchronizovat kadenci vypouštění nových velkých aktualizací pro své systémy Windows 10 a Windows 11, přičemž desítky se v tomto ohledu přizpůsobí novým jedenáctkám. 
To znamená, že Windows 10 i Windows 11 budou získávat velké aktualizace s novými zásadními funkcemi jen jednou ročně, což není nijak překvapivé. Jednak se o tom mluvilo už dříve, kdy jsme žádné Windows 11 ani neznali a pak dává smysl, aby byly tyto aktualizace synchronizované, neboť lze předpokládat, že budou mít leccos společného. 
 
 
Co to ale dle samotného Microsoftu nebude, to je podpora x64 aplikací na procesorech ARM, neboť ta byla na Windows 10 zaříznuta a nadále bude nabízena pouze na Windows 11. Ani budoucí sestavení Windows 10 Insider Preview ji tak nenabídnou, jak na blogu uvedl Paul Thurrott, takže bez jedenáctek se v tomto případě už neobejdeme, ačkoliv 32bitových aplikací se to netýká a ty budou kupodivu na Windows 10 dále podporovány, a to až do konce čili do 14. října 2025, kdy skončí rozšířená podpora tohoto systému, a to samozřejmě v jeho nejnovější verzi. 

Microsoft totiž uvádí, že do října 2025 bude podporovat alespoň jednu verzi (sestavení) systémů Windows 10. V případě letošní listopadové aktualizace máme očekávat 18měsíční podporu Windows 10 Home a Pro, přičemž pro Windows 10 Enterprise a Education platí 30 měsíců. 
 
Novou velkou aktualizaci systémů Windows 10 a 11 tak můžeme očekávat příští rok na podzim.


reklama