reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
20.7.2022, Radan Tuhý, aktualita
Funkce sdílení v blízkosti (z angl. „Nearby Share“) byla uvedena již ve Windows 10 a umožňuje systému vyhledat počítače, které se nachází blízko našeho a odeslat do nich soubory. Funkcionalita se nachází i ve Windows 11 a brzy bude výrazně vylepšena.
komplikator (651) | 26.7.20227:16
Osobně bych uvítal větší propojení. než jen nějaké sdílení. Ideálně bych si to představoval podobně jako na Apple, když budu na různých zařízeních přihlášený stejným účtem, tak budu moct používat univerzální schránku. Takže si nemusím sdílet nějaké oldschool soubory, ale jednoduše kopírovat obsah pomocí COPY­-PASTE, což má velkou výhodu v tom že to bude fungovat univerzáleně napříč aplikacemi a fakticky pro jakýkoli obsah, který aplikace přes schránku zvládnou.

Když to zvládne Logitech pomocí své funkce flow, proč by to nezvládl Microsoft ve Windows... a ještě lépe i v kombinaci s telefony­/tablety atd. a ideálně multiplatformně. Logitech to dává i mezi Win a MacOS.

A nezůstal bych jen u toho, ale pokračoval bych ­"kontinuitou­", kde stejné aplikace ­(v tomto případě alespoň ty od MS napříč zařízenímí­) budou moct předávat rozpracovanou práci. Samo že třeba u office to jde skrze OneDrive, ale myslím to tak že když třeba rozpracuji dokument na stolním počítači a potřebuji odejít, stačí mi jedno kliknutí v laptopu a otevře se word rovnou s tím rozpracovaným dokumentem přesně na místě kde byl otevřený na desktopu, to samé třeba pro outlook a rozepsaný mail atd. Samozřejmě by bylo ideál aby to bylo multiplatformní, tzn. nejen windows ale i android, macos, ios...

Bohužel se ty ekosystémy dost hlídají. Třeba Edge kontinuitu podporuje napříč Apple ekosystémem, ale na Windows nikoli. Trošku funguje kombinace Windows a Samsungu, ale pořád je to omezené. Když chci kombinovat například desktop s windows ­(primárně herní účel­) a macos v macbooku ­(top kvalita laptopů­), v iPhonu ­(bezpečnost, výkon, zpracování­) a v Android tabletu ­(Galaxy tab S kvůli velikosti a kvalitě displeje­), tak mám smolíka.
Odpovědět0  0
thegrid (256) | 22.7.20220:16
Tohle už mělo být dávno. Windows jen dohání co je na mobilu už 10 let. Ale stejně to zkopírujte blbě. Viz oznamovací roletka co jsem v životě nepoužil a na mobilu furt. A ty faily co si sebou nese z dávných let, tech ani nemá snahu se zbavit ­(všudypřítomná schizofrenie­). Třeba blbá instalace nebo aktualizace programů je oproti repozitáři Linuxu prisernost. A největší vtip ze 11 jsou nové když si tohle všechno nesou sebou.
Odpovědět0  0
maiki (166) | 21.7.202215:19
Jsem nedavno sdileni zkousel ve Windows 10 a nakonec to zase vypnul. Prehravani videi v telefonu pres wifi imrvere vypadavalo. Radeji jsem to nahral na mikro sd kartu. Mozna kdyz se da po drate nas k routeru a ten to pres poradne anteny rozesle ze to funguje ale toto proste za me nebrat...
Odpovědět0  2
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.