reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Organizace AV-Test věnující se nezávislému testování produktů pro zabezpečení udělila klasickému Windows Defenderu nejvyšší možné skóre s ohledem na ochranu, výkon a použitelnost. Nebyl sám, ale mezi ostatními i tak vystupuje do popředí.
Derryk (215) | 14.8.201918:41
Strhávali body za falešné poplachy? Např. označování KMS aktivátorů za hrozbu a jejich mazání?
Odpovědět0  0
JUWARE (489) | 15.8.20190:39
Za označení aktivátorů za potenciální hrozbu bych rozhodně body nestrhával. Taky proč? Však ve většině warez software je nějaký ten backdoor. Osobně software ze zásady preferuji legální software. Ne, že bych snad vždy souhlasil s cenovou politikou marketingových oddělení různých firem jež aplikace a hry různě předražují a vymýšlí taktiky, jak vyždímat z poctivého uživatele poslední drobné. Nicméně nedůvěra v aktivátory, cracky a podobné nástroje, že obsahují infikovaný kód a já přijdu o soukromá data na disku jež nemám kam zálohovat. To si to fakt raději koupím, nebo odpustím.
PS: Přiznávám, že v dobách školních let jsem warez používal běžně a na mém počítači bylo legálně tak 5% sw, ale to jsem neměl žádné příjmy a pro studenta je prakticky nemožné nakoupit balíčky a hry, aby mu to tak nějak fungovalo.
Odpovědět0  0
Derryk (215) | 15.8.20195:03
Máme podobný pohled ohledně věci autorských práv. Také jsem používal programy a hrál hry aniž bych za ně odvedl zaslouženou odměnu tvůrcům. Drtivou většinu jsem si pak koupil. Některé i 2x. Například Dunu v Levných knihách v krabicové verzi a následně pak z pohodlnosti na Steamu v elektronické podobě. Dlouhá léta jsem příležitostně na zpracování fotografií používal placený a ob verzi upgradovaný Zoner Photo Studio a i když mi mi seděl, tak po zavedení předplatného jesem ho přestal používat a i přes vztekání, s volně dostupnými alternativami s odlišným přístupem, jsem nepoužíl warez verzi.
Svým komentářem jsem myslel to že Windows Defender označuje cracky a hacky a obezličky za ńebezpečný kód i když v nich žádný škodlivý kód není a plní jen a funkci kterou jejich uživatel očekává.
Odpovědět0  0
Diwiak (112) | 13.8.201921:17
Konecne dostaneme gratis s oknami pouzitelne bezpecnostne riesenie­-par rokov dozadu to tak vobec nebolo.. Uz ziadne otravne reklamne spomalovace alebo drahe produkty.

Ja som s nim spokojny, prakticky o nom ani neviem a staci.
Ten reset nastaveni defendera sa bezne stava po updatee.
Teraz uz chyba len pouzitelny web browser ;­-}
Odpovědět1  0
Pali P. (103) | 13.8.201916:50
Windows Defender má aj zopár nepekných vlastností:
- občas potrebujem realtime ochranu vypnúť a on potvora Defender sa po určitom čase ­(niekoľko jednotiek hodín­) sám znova spustí,
- nastavím v ňom výnimky, čo si nemá všímať a on potvora po neviem presne akom dlhšom období ­(rádovo dní, možno týždňov­) výnimky odstráni zo zoznamu,
- ak je použitý produkt tretej strany, napr. Kaspersky, dočasne vypnem realtime ochranu, hneď sa zapne realtime ochrana Defendera a to bez upozornenia.

Klasická politika MS ­- my vieme najlepšie, čo zákazník potrebuje a on sa nám v tom nebude vŕtať. Či sa mu to páči alebo nie, nám je to jedno.
Odpovědět3  0
Tech-boy.lukas (1265) | 13.8.201917:36
"Klasická politika MS ​­- my vieme najlepšie, čo zákazník potrebuje a on sa nám v tom nebude vŕtať. Či sa mu to páči alebo nie, nám je to jedno.­" toto je klasická politika jabka které už někdo jedl,né mrkvosoftu. Já jsem s defenderem spokojený,v práci mám bitdefender a ten jak začne skenovat tak udělá z i5,386 a politika firmy je že to dělá každý týden,a pc je v doméně tak s tím nemohu nic udělat,krom brečet
Odpovědět1  1
batmaster (699) | 13.8.201918:32
"Klasická politika MS ​­­- my vieme najlepšie, čo zákazník potrebuje a on sa nám v tom nebude vŕtať. Či sa mu to páči alebo nie, nám je to jedno.­­"

Zrovna v této oblasti jsem s MS za jedno. 95 procent uživatelů jsou lamy, které neví ­"která páčka­". Takže je dobře, že se antivir zapne sám po tom, co ho Toník odstavil a nainstaloval zavirovanou hru. Alespoň se to pak nešíří dál. ­(někdy)
Odpovědět0  2
JUWARE (489) | 14.8.20196:20
Já tedy nevím. Cokoliv jsem nastavil do výjimek, nebo si jinak jakkoliv upravil, tak to vždy tak zůstalo do doby, než jsem to sám zase změnil. Určitě se zde bavíme o tom samém Windows Defender? Neříkám, že jej používám a že mi na něm vše vyhovuje, ale zrovna v tomhle jsem nikdy problém neměl.
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.