reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Wirex začne vydávat platební karty Mastercard založené na kryptoměnách

21.7.2020, Milan Šurkala, aktualita
Wirex začne vydávat platební karty Mastercard založené na kryptoměnách
Kryptoměnová platforma Wirex bude moci vydávat vlastní platební karty Mastercard. Stala se totiž partnerem této společnosti a nyní už budou moci zákazníci platit i pomocí prostředků na kryptoměnovém účtu.
Kryptoměny dosud byly spíše prostředkem pro spekulace a nekalé činnosti než způsobem platby ve skutečném světě. To se ale postupně může měnit a jedním z kroků může být partnerství společnosti Wirex a Mastercard. Finanční platforma Wirex, která se zabývá i kryptoměnami, totiž získala licenci od společnosti Mastercard a nyní tak může vydávat platební karty tohoto typu. Její zákazníci tak budou moci nakupovat zboží nejen pomocí klasických měn, ale i pomocí kryptoměnových prostředků na svých účtech. Ty se při nákupu smění na tradiční měnu a taková karta může být použita kdekoli ve světě, kde přijímají karty Mastercard (v rámci sítě Mastercardu má putovat vždy tradiční měna). Součástí bude i program Wirex Cryptoback, což je 1,5% cashback za nákupy v Bitcoinech. 
 
Platební karty Mastercard
ilustrační obrázek, autor: TheDigitalWay / CC0, přes Wikimedia Commons
 
Mastercard vidí v kryptoměnách budoucnost a nechce zaspat. Dle průzkumů totiž v některých zemích až 20 % populace drží nějakou kryptoměnu, rovněž roste počet prodejců, kteří je akceptují a také jde vidět, že se o ně zajímá stále více nejrůznějších finančních institucí. Sama společnost tak zve další podobné kryptoměnové společnosti, aby se přidaly do jeho programu Mastercard Accelerate. Wirex je první takovou společností, která to dotáhla do zdárného konce. Tento londýnský startup by tak již brzy mohl uvést své karty Mastercard s platbami z kryptoměnového účtu pro evropské zákazníky (Wirex je již partnerem se společností Visa, tyto karty jsou ale podle všeho bez vazeb na kryptoměny).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama