reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xboxové novinky: xCloud, Halo: Reach, Wasteland 3 a další

15.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Xboxové novinky: xCloud, Halo: Reach, Wasteland 3 a další
Microsoft na události X019 představil řadu novinek, na něž se nyní podíváme. Jsou tu hry od Obsidian a Rare, novinky pro Project xCloud, Halo: Reach, multiplayerové hry od Obsidian i Ninja Theory a také Wasteland 3. 
Microsoft odstartoval akci X019 a slíbil, že ta bude dosud největší, nejzajímavější, prostě nej. 
 
​  
Jako první tu máme horké a dosud neviděné novinky, a to jednak Everwild slibující magický svět přírody, ovšem vývoj této hry je zatím teprve na začátku (čuchám čuchám Zeldu). Autoři ze studia Rare také pracují na aktualizaci The Seabound Soul pro Sea of Thieves s novými questy, zbraněmi i režimem Arena PvP.  
 
​  
Obsidian mají čerstvě na trhu The Outer Worlds, ale už pracují na novém RPG pro jednoho hráče. Menší tým z tohoto studia ale vyvíjí jistou "multiplayer survival game" Grounded v animovaném stylu, takže zde zase čuchám čuchám inspiraci ve Fortnite. Na jaře bude spuštěn early access. 
 
​   
Ninja Theory je další studio, které pracuje na multiplayerové hře, ačkoliv se zabývá spíše vývojem titulů pro jednoho. Jde Bleeding Edge, která byla představena už na E3 a oficiálně vstoupí na trh 24. března.

 
Mnohé pak jistě potěší InXile a jejich Wasteland 3, pokračování úspěšného cRPG. Půjde v ní o osud Arizony spojený s osudem Colorada a my se vžijeme do role jistého pouštního rangera. Vypadá to na podobné zpracování jako v případě Divinity Original Sin, čili plně 3D svět, který budeme sledovat z ptačí perspektivy. Tak to bylo ostatně už v předchozím dílu, ale prostředí nebylo tak bohaté, jako bude ve trojce. Dočkáme se přitom 19. května 2020 a předobjednávky pro PC/PS4/Xbox One už běží.  

 
343 Industries zase připravují přepracované Halo: Reach, které dorazí do The Master Chief Collection pro PC i Xbox, a to 3. prosince. Bude ve Windows Store, ale i v rámci Game Pass pro obě platformy a v nabídce Steamu. 
 
Co se týče Project xCloud, jeho testování se rozšíří na Windows 10, a to v příštím roce a Microsoft také přidá podporu více herních ovladačů s Bluetooth, a to včetně ovladače Dualshock 4 od Sony. Katalog her v nabídce se také nově rozrostl na více než 50 her a mezi nimi najdeme tituly jako Forza Horizon 4, Devil May Cry V, Tekken 7, Hellblade: Senua’s Sacrifice, DayZ, Dead by Daylight, Shadow of the Tomb Raider, ARK: Survival Evolved, Borderlands: The Handsome Collection, HITMAN Season 1, Just Cause 4 a další. Další jako Madden 20 slibuje pro xCloud společnost EA. 
 
Microsoft potvrdil, že streamovat budeme moci i ty hry, které jsme si koupili už dříve a platí to také pro hry, jež jsou dostupné díky Game Pass. Crossplay bude zajištěn. 
 
Zdroj: Microsoft


reklama