reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xerox a prototyp systému pro inteligentní prohlížení dokumentů

3.5.2011, Jan Vítek, aktualita
Xerox a prototyp systému pro inteligentní prohlížení dokumentů
Společnost Xerox ukázala prototyp nového systému, který se dle tiskové zprávy týká inteligentního prohlížení dokumentů. Jedná se v podstatě o velkou dotykovou obrazovku položenou jako stůl, na níž běží speciální rozhraní. To dovolí seřazování...
Společnost Xerox ukázala prototyp nového systému, který se dle tiskové zprávy týká inteligentního prohlížení dokumentů. Jedná se v podstatě o velkou dotykovou obrazovku položenou jako stůl, na níž běží speciální rozhraní. To dovolí seřazování dokumentů posouváním prstů po obrazovce. Nápad to tedy není nijak nový, ale co nám Xerox nabídne navíc?


Vše evidentně závisí na propracovanosti celého uživatelského rozhraní. To zatím umožní dokumenty umístit vedle sebe pro srovnání, zvětšit je či zmenšit, nebo skládat v rohu obrazovky. Uživatel také může prstem zvolit důležité dokumenty, které systém automaticky kategorizuje. Xerox vidí využití tohoto systému v oblastech pojišťovnictví, farmacie, zdravotnictví, bankovního sektoru a právních služeb.

Pokud tedy třeba advokát prohlídne některé z důkazních materiálů a z nich označí ty důležité, pak systém může prozkoumat zbytek a nabídnout mu další materiály, které by si měl rovněž přečíst. Zde pochopitelně velmi záleží na tom, jak spolehlivě bude tento systém pracovat. Vychází přitom z technologie CategoriX, kterou vyvinuli výzkumníci (včetně odborníků na lingvistiku a statistiku) ve středisku Xerox Research Centre Europe. Dotykový displej dodává společnost PQ Labs.

Zdroj: TZ Xerox

reklama