reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

XFX přichystala „zbraň“ na konkurenci

31.3.2010, Jakub Doležal, aktualita
XFX přichystala „zbraň“ na konkurenci
Snad každý výrobce grafických karet se snaží zaujmout něčím neotřelým, aby tak ke svým produktům přilákal více zákazníků. Společnost XFX si jako základ vybrala dvou-jádrový Radeon HD 5970 a náležitě jej vybavila. Nový Radeon HD 5970 je již...
Snad každý výrobce grafických karet se snaží zaujmout něčím neotřelým, aby tak ke svým produktům přilákal více zákazníků. Společnost XFX si jako základ vybrala dvou-jádrový Radeon HD 5970 a náležitě jej vybavila.



Nový Radeon HD 5970 je již v "základu" poměrně zajímavou a velmi výkonnou kartou. Inženýrům v XFX se i přesto podařilo přidat několik dalších bonusů. Asi největší změny se odehrály v oblasti designu, který je inspirován samopalem, či automatickou puškou. Ostatně balení, ve kterém bude karta dodávána, je přímo ve tvaru zbraně. Upravený je i vzhled karty samotné, přičemž ventilátor se oproti referenčním kouskům přesunul na střed.



Další novinky očekávejte v oblasti hardware, kde došlo k navýšení paměti na úctyhodné 4GB GDDR5. Takty paměti, či jádra zatím XFX nezveřejnilo, ale lze očekávat mírně vyšší hodnoty oproti ostatním výrobcům. Poslední novinkou jsou grafické výstupy, kterých bude celkem šest. Jedná se o digitální mini DisplayPorty.



Asi nikoho nepřekvapí, že model ATI Radeon HD 5970 4GB Eyefinity 6 Black Edition bude vyráběn v limitované sérii, která by se měla pohybovat v počtu 1500 vyrobených kusů. Cena za jeden „samopal“ je odhadována okolo 20 000 Kč.

Zdroj: Hexus, TCM, NordicHardware
reklama