reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xiaomi představilo svůj první dron, zaujme nejen cenou

27.5.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Xiaomi představilo svůj první dron, zaujme nejen cenou
Čínská společnost Xiaomi chce uspět v další kategorii produktů, strategii přitom zvolila stejnou jako u smartphonů. I nový Mi Drone by měl být kvalitou zpracování a vlastnostmi srovnatelný se známější konkurencí, ale prodáván bude za znatelně nižší cenu.
Xiaomi už zdaleka není jen výrobcem smartphonů a příslušenství k nim, jako jsou chytré náramky, bezdrátové reproduktory nebo powerbanky. Kromě chytré domácnosti teď zkouší proniknout i do světa dronů, kde chce konkurovat zavedenějším značkám jako DJI. Tento týden představený Mi Drone je klasickou kvadrokoptérou s velmi lehkou konstrukcí, jejíž vrtule jsou chráněny odnímatelnými kryty pro případ nárazu. Konstrukce je navíc částečně modulární, uživatel tak může dron jednoduše složit a usnadnit tak jeho přenos.





Jak už bylo naznačeno, Mi Drone se může v základu pochlubit kamerou se 104° širokoúhlým objektivem, senzorem od Sony a propracovanou stabilizací. V závislosti na zakoupené variantě může dron nahrávat videa ve Full HD nebo Ultra HD rozlišení, případně pořizovat fotografie ve formátu RAW. Nechybí ani možnost živého sledování, a to v HD rozlišení do vzdálenosti až 2 km. Obraz je vysílán na displej smartphonu, který lze jednoduše připevnit k bezdrátovému ovladači.





Výrobce slibuje dosah až 3 km a výdrž 5100mAh baterie asi 27 minut létání, pokud by ovšem náhodou došlo k přílišnému vzdálení od ovladače nebo téměř úplnému vybití baterie, umí se dron díky funkci autopilota vrátit zpět k uživateli. Dále je k dispozici možnost automatického vzletu i přistání, létání okolo zvoleného objektu na zemi nebo let do cíle včetně zvolených bodů na trase. K navigaci je využívána kombinace družicových systémů GPS a Glonass doplněných o vizuální rozpoznání místa pro ještě přesnější určení polohy.





Užitečnou schopností může být rovněž automatické vyhýbání se bezletovým zónám, kde je používání dronů zakázáno. Xiaomi Mi Drone je tedy ideální volbou pro začátečníky, kteří ještě nemají s drony žádné zkušenosti. A podle očekávání je cena novinky velmi atraktivní – verze s Full HD kamerou se bude prodávat za 2 499 juanů (9 200 Kč bez DPH), za model s Ultra HD rozlišením zájemci zaplatí 2 999 juanů (11 000 Kč bez DPH). Dostupnost byla oficiálně potvrzena jen v Číně, i když různými cestami bude možné Mi Drone jistě sehnat i na českém trhu.

Zdroj: MIUI.com
reklama