reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xiaomi zvyšuje energetickou hustotu akumulátorů o 10 %

13.12.2021, Milan Šurkala, aktualita
Xiaomi zvyšuje energetickou hustotu akumulátorů o 10 %
Společnost Xiaomi připravuje inovované akumulátory pro svá zařízení. Díky jinému složení a úpravám prostorového uspořádání by se měla navýšit kapacita o 10 % při stejném objemu akumulátoru. 
Telefony a jiná zařízení Xiaomi by od druhé poloviny příštího roku mohly mít vylepšený typ akumulátorů, který má přinést o 10 % vyšší energetickou hustotu. Akumulátor, který má dnes 4000 mAh, by příští rok mohl mít při stejném objemu 4400 mAh (o hmotnosti se ale nemluví). K dosažení tohoto navýšení bylo použito několik různých kroků.
 
Xiaomi akumulátor
 
Předně se zvýšilo množství křemíku v anodě (není jasné, zda jde o další vylepšení křemíko-kyslíkového akumulátoru z Mi 11 Ultra), pozměnilo se také prostorové uspořádání u vývodů z baterie. Řídící obvody akumulátoru jsou zde uloženy tak, že zabírají méně místa a celé balení akumulátoru tak může být o trochu menší.
 
Pozměnil se také styl nabíjení akumulátoru. Některé telefony (např. iPhony) umožňují vylepšit např. noční nabíjení telefonu a totéž bude umět i Xiaomi. Již zmíněný iPhone se např. po čase naučí, kdy uživatel obvykle odpojuje telefon od nabíječky, a tak přes noc nabije telefon jen na 80 %. Teprve nad ránem (před typickou dobou odpojení) dobije zbývajících 20 %, aby uživatel odpojil plně nabitý telefon, který byl ale v plně nabitém stavu jen chvíli, čímž se zvyšuje jeho životnost.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama