reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

YouTube má nového šéfa, Susan Wojcicki opouští roli CEO po 9 letech

20.2.2023, Milan Šurkala, aktualita
YouTube má nového šéfa, Susan Wojcicki opouští roli CEO po 9 letech
Sociální síť YouTube dostává nového šéfa. 9 let ji vedla Susan Wojcicki, která patří k nejdéle pracujícím zaměstnancům Googlu vůbec, roli CEO ale opouští a hodlá se více věnovat rodině. Kdo však bude jejím nástupcem?
YouTube mění své vedení. Posledních 9 let ho vedla Susan Wojcicki, která je v Googlu už skoro 25 let a patří k jedněm z prvních 20 lidí ve společnosti vůbec (konkrétně má číslo 16). Google totiž vznikal v garáži jejího domu, kde Sergey Brin a Larry Page založili svou kancelář vznikajícího Googlu v roce 1998. Nyní si chce ve věku 54 let odpočinout, věnovat se více rodině, svému zdraví a osobním projektům. V roli CEO YouTube čelila také kritice za způsob moderování obsahu, šíření dezinformací na platformě i problémy se soukromím dětí.
 
Susan Wojcicki
Susan Wojcicki, autor: TechCrunch, CC BY 2.0, přes Wikimedia Commons
 
Jejím nástupcem se stane Neal Mohan, který v Googlu pracuje od roku 2007. Sehrál svou úlohu v akvizici společnosti DoubleClick, stal se také CPO (Chief Product Officer) sítě YouTube v roce 2015. Byl jedním z těch, kdo stál za projekty, jako jsou YouTube TV, YouTube Premium, Shorts nebo YouTube Music. Dočasně mu bude pomáhat odcházející CEO, která zároveň zůstane v roli poradce pro Alphabet a Google.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama