reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
11.11.2021, Jan Vítek, aktualita
Google plánuje přestat ukazovat počet negativních hodnocení videí na své platformě YouTube, což je krok, který se týká běžných "dlouhých" videí a ne YouTube Shorts, neboť tam už tato věc platí dávno. Proč ale nemůžeme vidět počet palců dolů?
PetrP7 (113) | 14.11.20217:10
inkluzivní a vřelé, už se mi z těch lži zvedá kotel.
Odpovědět1  0
honza1616 (3622) | 12.11.202115:01
pořád lepší než kdyby ten palec dolů odstranili úplně, tak jak to mají některé služby, ty tam mají jen tlačítko pro pozitivní hodnocení
autor tak těžko pozná jestli se obsah líbil nebo ne,

z druhé strany...., to hodnocení u videa jde v nastavení schovat,
pokud se autor bojí negativního hodnocení tak muže ty tlačítka skrýt už preventivně ještě před zveřejněním videa
Odpovědět0  0
AnkitaMishra (194) | 12.11.202111:28
Google cenzuruje, omezuje, vymazává, demonitizuje a nyní i záměrně Bidenovi smaže možnost vidět dislike na jeho a woke videích.
Odpovědět3  0
mittar (153) | 11.11.202116:09
Tak hlavne, ze mi porad nuti nejaky placeny youtube :­) sry google, tvoje sluzby jsem uz krom jednoho emailu zrusil, protoze nesouhlasim s tim co se s tebe stalo, lajky nelajky uz jsou celkem sumak, resp spise dukaz, ze je to s tebou jen horsi a hrosi a jakakoli castka na nejake tve predplatne by jen legitimovala tvoje chovani. Proletari vsech zemi, polibte si google.
Odpovědět8  0
Bison (801) | 11.11.202115:51
ak sa užívateľom obmedzia možnosti hodnotenia , neznamená to nič iné, ako to , že YouTube ich považuje za tupé opice, ja si naopak myslím , že ľudia ktorý pracujú v YouTube sú najsprostejšie opice aké kedy existovali vo vesmíre. Za mňa jednoznačne palec dole.
Odpovědět6  0
asip80 (1164) | 11.11.202114:40
- nejdřív se skrylo negativní hodnocení příspěvků pod videi
- pak přisli s velmi agresivní cenzurou, demonetizací, mazaním tvorby atd.
- zatím poslední bod skrytí negativního hodnocení samotného videa

Co přijde jako dalšího krok, aby se vytvářel ten správný sluníčkový svět? :­)

Btw např. na FB mi smazali 6 let starý účet, protože jsem jedné vlivné aktivistce z neziskovky odpověděl na její ­"hejtující­" komentář >> ­"nemáte pravdu + odkaz na paragraf, který vyvracel její tvrzení­" << žádné úrážky, vulgarismy nic a stejně mi byl zrušen účet.. znám lidi, kterým byl zrušen účet Google vč. emailové schránky atd. a bohužel byli tak hloupí, že tam měli i firemní komunikaci, takže sakra velký problém ... bojím se časů, kdy vám banka nebo hosting vypoví smlouvu, protože nemáte ten správný názor .. dle mého už tam míříme a okrajově se to v podstatě děje
Odpovědět11  0
luky_pribyl (95) | 11.11.202114:58
Dobrý den, a víte prosím, za co jim Google zrušil ten účet?
Odpovědět0  0
asip80 (1164) | 11.11.202115:21
za vyjádření v diskuzi
Odpovědět1  0
Tomcat2 (631) | 11.11.202114:58
Přijde doba, kdy umělá inteligence bude projíždět Internet a o každém si bude dělat profil na základě toho, co kde napsal, postnul, lajknul, sdílel nebo se vyjádřil. Potom se na základě tohoto profilu bude jednotlivec posuzovat. Pak se stane to, co popisujete, budete mít problémy v životě. Půjdete na pracovní pohovor a oni Vám řeknou, že nevyhovujete, ale důvod Vám neřeknou, bude to ale třeba, že jste před 20 lety někde napsal nějaký urážlivý komentář nebo rasisticky laděný příspěvek někam do diskuze a to se třeba nebude slučovat s jejich firemní kulturou. Nebo na Vás vytáhnou, že jste někdy nasdílel něco, co je dnes považováno za protizákonné a podobně...trochu Black Mirror, ale pomalu tam směřujeme...
Odpovědět5  0
doriel (497) | 11.11.202115:03
Já myslím, že ten black mirror je blíž, než si připouštíme.

Třeba ten díl, kdy žijí v pokoji, kam se na stěny promítají reklamy a když zavře oči aby to neviděl, tak to spustí mega poplach.

Připomíná mi to dnešní web, kdy mě tak čtvrtina webů nepustí prohlížet, protože mám AdBlock ;)
Odpovědět1  0
Choakinek (1544) | 11.11.202118:39
Zkus uBlock Origin, pracuje velmi dobře ;­-­).
Odpovědět2  0
Choakinek (1544) | 11.11.202116:01
"Půjdete na pracovní pohovor a oni Vám řeknou, že nevyhovujete, ale důvod Vám neřeknou...­"

No, mně nikdy žádný důvod nesdělili, proč nevyhovuji. Vám ano?

Kádrování už samozřejmě probíhá velmi dlouho, je součástí posuzování uchazeče dle strukturovaného životopisu.

Vlastně vzhledem k existenci minulého režimu je otázka, jestli kádrování od roku 1948 neprobíhá stále.
Odpovědět1  1
Tomcat2 (631) | 11.11.202116:06
To sice jo, ale já měl na mysli to, že po pracovní stránce budete třeba splňovat všechny požadavky, ale někde jste kdysi něco napsal a tím pádem máte smůlu...
Odpovědět1  0
Choakinek (1544) | 11.11.202116:24
To už dávno může probíhat.

Když se dnes projdete libovolnou firmou, máte snad pocit, že se v nějaké z nich klade na kvalitu jedince, na souhrn vlastností, které kvalitu určují?

A vše ostatní určuje úroveň transparentnosti výběrového řízení, ve kterém jen posíláte své CV elektronickou formou a v mnoha případech se vrací jen neodůvodněné zamítnutí. Eventuálně Vám mohou sdělit důvod, ale ve společnosti, kde lež se stala standardem, sdělený důvod pochopitelně může být nepravdivý.
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 11.11.202117:16
Ono už to tak v zásadě funguje. Ale zatím to je jen interní informace googlu a fb. ­(a všech, kterým jí prodají­) Za poár let to bude veřejné.
Odpovědět2  0
Andir (747) | 11.11.202122:29
to víš nikdo nechce mít v práci hovado
Odpovědět1  1
M0RGAN (248) | 13.11.202122:53
Facebooku hrabe. Mám 11 let starý účet, ale poslední rok se stává zcela nepoužitelným, protože tam bany rozdává umělá hloupost za kdejakou kravinu. Tak například poslední měsíční ban jsem dostal za tento obrázek do nevážné debaty o ananasu na pizze. https:­/­/pics.me.me­/danish­-kiwi­-pizza­-just­-why­-68037094.png Před tím zase za to, že jsem jednomu napsal, že není zvyklý používat kritické myšlení, ale rozhoduje se na základě emocí. To je podle FB kyberšikana. Takže tím u mě FB skončil. Ze všech banů, které jsem tam kdy dostal, tak jen jeden považuju za hraniční ­(thajský ladyboy v průsvitných šatech, kde je náznakem vidět, co být nemá­), všechny ostatní jsou úplný nesmysl a kdykoliv bych si je před svéprávným správcem dokázal odargumentovat. Ale nic takového na FB není, žádná možnost odvolání, nic. Leda dostat se na jeho ­"whitelist­", pak pro vás zase neplatí pravidla žádná a můžete si klidně zveřejňovat i revenge porn fotky. Nebo třeba šířit lži o koronaviru a vakcínách, což FB hezky podporoval, ač se tvářil o opaku, protože kvůli tomu lidé trávili víc času na FB a tak viděli více reklam. Kdyby byl sluníčkový, tak všechny antivaxery, Landy, Berany, Pekové a další šiřitele bludů hezky dávno potichu skryl, že? Jenomže to ne, na nich se totiž krásně vydělává. Samozřejmě nemyslím jen ty naše bludičky, které jsou možná pod rozlišovací schopnosti FB, ono to takhle funguje celosvětově.
Odpovědět0  0
shasler (318) | 11.11.202113:26
"Proč ovšem bude ono číslo skryto? Dle YouTube kvůli tomu, aby se předcházelo tzv. ­"dislike attacks­", které můžeme vidět jako obdobu herního review bombingu.­"

Aha, takže když sledující neuvidí záporné číslo, tak si řeknou ­"Hele, tady není záporné číslo, tak já mu tedy ten dislike nedám, i když jsem původně chtěl...­" nebo ­"Hele, tady není záporné číslo, co jsem to vlastně chtěl udělat? Hmm...­".

To jako vážně? Pokud bude někdo chtít provést ­"dislike attacks­" nebo ­"review bombing­", tak to provede bez ohledu na to, zda bude nějaké číslo viděno...
Odpovědět4  0
thegrid (254) | 11.11.202113:13
Prostě cenzura nepohodlných lidí, když to přeložím z reklamštiny.
Odpovědět7  0
Mirek55 (602) | 11.11.202111:45
Na používání slova „inkluzivní­" mám už alergii.
Odpovědět10  0
Jardadoma (1501) | 11.11.202112:39
"Nechceš­-li si hubu spálit, musíš mlčet nebo chválit!­"
Asi tak.
Odpovědět4  0
doriel (497) | 11.11.202114:54
Bohužel, asi není povoleno sdělovat, že někomu se video nelíbí. Upřímně nechápu tento krok, protože to zkresluje realitu. Ale ono v dnešní době není cílem poskytovat pravdivé informace, ale prodávat. O nic jiného než počet kliknutí nejde, totální deformace těchto úžasných nástrojů. Osobně považuji sebeklam za škodlivý, ale tzv. ­"sluníčkáři­" se v tom rádi rochní. Marketing = propaganda.
Odpovědět3  0
Jardadoma (1501) | 11.11.202111:32
"Ale uvidíme, jaké budou další kroky ve snaze zalít celý YouTube jarním sluníčkem a svěžím vánkem. ­" naprosto presne.
Odpovědět10  0
Choakinek (1544) | 11.11.202116:12
Zní to vtipně, ale přesné to není vůbec.

Korporace Google ­(nebo chcete­-li Alphabet­) tím chce vyjádřit poslušnost svému chlebodárci ­- majiteli tiskařského stroje na peníze, tj. státu.

Protože kdo na Youtube dostává mraky negativních hodnocení? No přeci videa s různými přisluhovači vlád, totality atd.

To se samozřejmě vládám nemusí líbit, že jsou tito přisluhovači na Youtube očerňováni negativním hodnocením.
Odpovědět2  0
doriel (497) | 12.11.20218:19
No teď jste na to možná přišel kolego. Stačí se podívat, jaké mají státní instituce hodnocení třeba na google mapách atp.
Ale tam se dává počet hvězdiček, to nevím, jestli chtějí vyfiltrovat nižší hodnocení než tři hvězdičky :D
Odpovědět1  0
Choakinek (1544) | 13.11.20212:50
Tohle bude ještě zajímavé ;­-­).

Alphabet musí volit rozumnou cestu mezi podlézáním majiteli tiskárny na peníze a takovými opatřeními, které by vedly k zásadnímu odklonu uživatelů.

Je možné, že současný tlak majitele tiskárny na peníze není natolik zásadní, aby Alphabet provedl změny hvězdičkových hodnocení.

Ale co přijde v budoucnu, není jisté ;­-­).
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.