reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.2.2019, Milan Šurkala, aktualita
Teorie o ploché Zemi zažívá v posledních letech nepochopitelný nárůst popularity. Profesorka z Texas Tech University se pokusil najít příčinu tohoto fenoménu a je kupodivu velmi prostý. Za vše může YouTube.
martaus (63) | 20.2.201911:41
MAKE SURE YOU SPEND AS MUCH TIME AS POSSIBLE ON THE INTERNET ARGUING WITH STRANGERS ABOUT POLITICS :)
Odpovědět0  0
batmaster (699) | 19.2.201913:08
To: Andir, DarkRichelieu

Hoši, vykašlete se na politiku. TADY to stejně nevyřešíte.

Osobně sem chodím raději pro odpočinek od zpolitizovaných informačních webů a maximálně kvůli malé diskuzi o nabízených tématech.
Odpovědět4  0
SatanS (209) | 19.2.201911:15
>> Někteří dokonce tvrdili, že si původně chtěli z lidí, kteří tomu věří, jen utahovat, ale po shlédnutí klipů byli natolik přesvědčeni prezentovanými důkazy, že změnili strany a stali se naopak zastánci teorie.

To je IMHO nesmysl. Je to klasicky trik tehle posuku, ze se prezentujou jako ­"napraveni skeptici­" a tim se snazi zvysit duveryhodnost...
Odpovědět5  0
Andir (747) | 19.2.20199:33
Problém je že na internet každý může dát cokoli a pak tupci tomu věří, jako u nás lidi si přečtou jak že země je placka očkování škodí nebo že rusáci a čínaní jsou naši přátelé a nikdy nás neokupovali a budou tomu věřit, takhle se jednoduše manipuluje se stádem.
Odpovědět5  6
Milan Šurkala (4479) | 19.2.20199:51
Tak některé věci jsou zjevné, ale třeba to očkování bych sem netahal. Kulatost Země nebo okupace Ruskem jsou jasné věci s jasnými záznamy, ale s očkováním není žádný jasný výsledek. Je jich obrovské množství druhů, na někoho to má špatný vliv, na někoho ne. Ačkoli jsem rozhodně pro základní očkování, která prokázala svou účinnost a vymýtila některé nemoci, po vlastních zkušenostech bych si nějaká další očkování navíc asi příště více rozmýšlel.
Odpovědět4  6
Pavel Matějka (1568) | 19.2.201910:23
Světová zdravotnická organizace zařadila antivakcinační hnutí mezi problémy nejvíce ohrožující lidstvo, vedle rakoviny, eboly a znečištění ovzduší. Může za současnou epidemii spalniček, například.

Vypadá to tak, že čím se má lidstvo lépe, tím větší slovo v něm mají hlupáci a lidé s nejrůznějšími úchylkami. Možná doplácíme na to, že civilizace pod tlakem humanity v podstatě zlikvidovala darwinistická omezení přenosu vadných genů na další generace.
Odpovědět10  1
Docik (104) | 19.2.201914:44
Na očkování mám rád tuhle scénu z House
https:­/­/www.youtube.com­/watch?v=TFnuXgGxUAc
Odpovědět1  0
Andir (747) | 19.2.201910:34
zrovna očkování se sem tahá, nějaká prostá máma si přečte jak očkování může být nebezpečně ale už si nepřečte jinde že bez něj je to mnohonásobně nebezpečnější nemluvě o tom že stále kvůli takovým lidem se nedaří vymýtit některé nemoci.
Odpovědět4  3
Milan Šurkala (4479) | 19.2.201912:18
Jenže o standardních očkováních proti dnes už ­(zpravidla­) historickým nemocem nemluvím. Očkování má svá pro a proti a nemělo by se ani zanedbat, ale ani přehánět.
Odpovědět4  4
petrib (151) | 20.2.201920:27
Jenže ty nemoci jsou ­"historické­" právě díky očkování. V zemích, kde plošně probíhá, je zpracovaná docela slušná statistika. Očkování není bez rizika, ale to riziko je řádově nižší než neočkování.
https:­/­/video.info.cz­/strunc­/prilis­-demokracie­-nekdy­-skodi­-bludum­-o­-ockovani­-veri­-cim­-dal­-vic­-lidi­-rika­-prymula­-39329.html
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4479) | 20.2.201921:24
Tak ještě jednou, o těchto nemocech nemluvím. Hovořím o takových nadstandardech, jako je např. očkování proti klíšťové encefalitidě, kde ti očkování s vymýcením moc nepomůže. A po vlastních špatných zkušenostech jsem už dost opatrný. Na rozdíl od těch okupací prostě očkování nemá jasný závěr, nakolik některá z nich pomohou nebo mohou uškodit.
Odpovědět0  0
petrib (151) | 20.2.201921:50
Takže ještě jednou: Očkování není bez rizika, ale to riziko je řádově nižší než neočkování.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4479) | 20.2.201922:05
Což tedy znamená, že na adresu očkování nelze vynést 100% jasné hodnocení.
Odpovědět0  0
petrib (151) | 21.2.20196:42
Žijete v nějaké utopii. V reálném světě dopředu není nic 100%. Proto se všechny vědecké pokusy vyhodnocují statisticky včetně teoretické fyziky, materiálového inženýrství, ... . Poznáte rozdíl jestli máte v populaci na nějakou množinu nemocí roční dětskou úmrtnost 50.000 nebo 5?
100% je jen bůh. I když dítě zemře na očkovatelnou nemoc, na kterou nebylo očkované, bůh to tak chtěl. Když přežije tak taky. A když bude mít následky, tak to bůh rodiče zkouší.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4479) | 21.2.20197:40
Očividně jste nepochopil, oč mi jde. Takže to zkusím ještě jednou. Sám mi potvrzujete, že nic není 100%. Skvěle, přesně o to mi jde. Očkování nelze vyhodnotit na 100 %, je to určitá statistika, určité riziko. To, že tu byla nějaká okupace, nebo že je Země kulatá, 100% je. Je to jasně dokázaný fakt, o kterém se nelze přít. O vlivech očkování se přít lze. Je to něco, co se nikdy nedokáže na 100 %, protože tu jsou jasné důkazy o tom, že očkování pomáhají, ale i o tom, že očkování v mnoha případech člověku uškodilo. Proto to nejde házet do jednoho pytle. Už si rozumíme?

Mi jde o to, že o očkování se mohou vést spory ­(a budou to naprosto legitimní spory, protože očkování prostě není 100% kladná věc­), o kulatosti Země a okupaci prostě ne. To nelze stavět na stejnou úroveň. Že je někdo proti očkování a chce ho pokud možno minimalizovat ­(na ta nejnutnější­), nebo preferovat třeba monovakcíny, z něj ještě nedělá blbce a nemusí být součástí tupého stáda, které naletí každé blbosti. Jak třeba Vy můžete vědět, že nejste naopak manipulován farmaceutickými společnostmi? O tomhle se těžko vynese 100% soud. O kulatosti Země ano.

Ještě jednou, nejde mi o to, zda je očkování dobré nebo špatné, ale o to, že o tom nelze 100% rozhodnout, což jste mi dokonce sám potvrdil. O kulatosti Země to lze.
Odpovědět0  1
petrib (151) | 21.2.20198:50
Vždycky se najde někdo, kdo se bude přít o cokoliv: právě jste o tom dočel jeden takový článek. Bolševici a rusákofilní kolaboranti vám klidně budou do očí tvrdit, že sovětská okupace byla bratrskou pomocí a záchranou před západním fašismem. Jiní se přou o škodlivosti očkování a plácají nesmysly jaké se dokola opakují v diskusiích ­(nerotoxiny ve vakcínách, 100% jistota, ... ­).
Rozumím tomu, že nerozumíte jak funguje moderní věda a statistická metodika jejího vyhodnocování. A vůbec vám to nevadí.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4479) | 21.2.20199:23
Nerozumíte mi. Jasně, že se lze přít o cokoli a i to, co je naprosto zjevné a jasně dokázané ­(kulatá Země­). Pak je to pochopitelně blbost těch, co se přou. Ale očkování prostě není věcí, která je naprosto zjevná a nelze plošně stejně vyhodnotit veškerá očkování stejně. Jsou zde prokazatelně pozitivní, ale i negativní projevy. Některá očkování jsou v podstatě naprosto bezpečná, pomohla vymýtit mnoho nemocí a pro drtivou většinu lidí nemají vedlejší účinky, jiná jsou ale podstatně rizikovější. Proto nelze odsoudit nikoho, kdo se kriticky vyjadřuje k očkování jako blbce. Nejde to, protože oba tábory mají v něčem pravdu. Já sám jsem zažil pěkně nepěkné vedlejší účinky očkování, které se se mnou táhly několik let, takže to rozhodně není něco, co jsem si vyčetl ze zfušovaných studií. To ale neznamená, že bych se nenechal očkovat klasickými očkování proti nemocem, proti kterým se běžně očkuje. Pokud se bavíme o těch neorotoxinech ve vakcínách nebo čemkoli jiném škodlivém, neříkám, že to tam je, neříkám, že to tam není, jak ale Vy můžete mít 100% jistotu o tom, že to tak není? Nemáte. Také jen něčemu věříte. Stejně jako ti, kteří jsou na druhé straně. Jste na tom úplně stejně. To, že je Země kulatá, je prostě fakt. Naprosto jiný level zaručenosti informace.

Jak můžete rozumět tomu, zda já rozumím či nerozumím tomu, jak funguje moderní věda a statistika? Tohle vím náhodou velmi dobře, neboť se ve vědeckých kruzích pohybuji, několikrát jsem prezentoval své výzkumy na mezinárodních konferencích a mnohokrát jsem viděl, jaké hovadiny se někteří snažili obhajovat vhodně nastavenými statistickými metodami. Navíc o těchto metodách, jak lze být ošálen vhodně zkreslenými statistikami i vyučuji. Takže tady jste totálně vedle :­-)
Odpovědět0  0
petrib (151) | 22.2.201910:00
Na konference možná jezdíte, ale otázka jestli chápete o čem jsou. Vy jste tu kulatou Zemi viděl?
Nejde o to jestli se lze nebo nelze přít. Z principu se lze přít a zpochybnit cokoliv, ale je potřeba svoji hypotézu podepřít nějakými důkazy, ne jen dojmy. Ty důkazy musí snést kritické rozpitvání výsledků, metodiky a musí být nezávisle ověřitelné! Proto když někdo mává 100%, tak mám silnou pochybnost, jestli ví o čem mluví.
Máte 100% důkaz, že vaše zdravotní potíže souvisely s vakcinací? Máte 100% jistotu, když ráno vyjdete ze dveří, že se večer vrátíte? Jediná 100% jistota je, že se jednoho dne nevrátíte­/nevyjdete.
Pokud někdo označuje za neurotoxin Al, jak to dělá dáma v diskusi pod zde odkazovaným videem na dr.House na YT, tak ho za blbce klidně označím. Ale na příspěvek mu reaguji příkladem, že matka dodá svému dítěti v mateřském mléce při půl ročním kojení cca 10mg hliníku. Ať si to přebere sám­/a.
p.s.: nejsem věřící, ale ověřující.
Odpovědět0  0
medved.m (5) | 24.2.201921:59
Čtu si tu Vaši diskusi s petrib a rád bych Vám prozradil dvě věci:
1­) kulatost Země není 100% a neoddiskutovatelný fakt.
Dokonce ani to, že právě sedíte na židli a čtete tuto odpověď, není stoprocentní. Co když je to pouhý Váš sen, virtuální realita, implantát ve Vašem mozku, výsledek ovlivnění chemtrails... prostě cokoli?
2­) mezi vakcínami proti ­"těm tradičním, historickým ­- nebo jak to píšete ­- nemocem­" a proti spalničkám nebo klíšťové encefalitidě není v mechanismu působení vůbec žádný rozdíl.
Co Vás tedy vede k přesvědčení, že ­"tamty ještě jo a tyhlety už ne­"?
Odpovědět0  1
Milan Šurkala (4479) | 24.2.201922:18
1­) Pokud chcete zabíhat do takových diskuzí, jako je realita vnímání, tak se ničeho nedobereme. Pokud je kulatost definována tak, jak je definována, Země je definována tak, jak je definována a budeme se bavit o našem vnímání reality, tak Země je kulatá.
2­) Já ale přece nic nehodnotím, které ano, a které ne. Celá diskuze není o tom, zda očkování ano nebo ne ­(a které­), ale o tom, že nelze rozhodnout, zda ano nebo ne. Na rozdíl od kulatosti Země zde prostě není jednoznačné hodnocení. Na zemi je 7,5 miliardy lidí, obrovský počet nejrůznějších vakcín proti nespočtu nejrůznějších nemocí a nespočtu variací virů. To je příšerně moc kombinací, pro které nelze jednoznačně říci, že ve všech 100% kombinacích je to správně. To prostě nelze rozhodnout.
Odpovědět0  1
petrib (151) | 25.2.20199:21
Pánové, poněkud jste přeskočili smysl sdělení, že podstata je v ověřitelnosti faktů! 1­) Kulatost Země byla mnohokrát prakticky ověřená a změřená. Při tom se mimochodem zjistilo, že není na 100% ideálně kulatá, ale do určité míry bramboroidní. 2­) Jakákoliv vědecká činnost podléhá kontrole a vyhodnocování. V nejpřísněji hodnocených pokusech se dosahuje shody teorie s pokusem na 98%, protože existuje chyba měření. V dalších disciplínách je to procento ještě nižší. Takže když někdo zarytě mává 100%, ikdyž má k dispozici více informací, tak je prostě ignorant. O čemž svědčí i slovník: zřemé, věřit, 100%. S tím jděte na filosofickou nebo teologickou disputaci. Maucta!
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1568) | 19.2.201910:24
Číňané nás ale opravdu neokupovali ­- zato Němci ano a navíc se o to v minulasti mnohokrát snažili. Pročež jim teď lezeme do zadele.
Odpovědět4  2
Andir (747) | 19.2.201910:33
pročti pořádně ;­) jak dlouho tu byli němci a jak dlouho rusáci a ruskej vliv a devastace je zde stále, lezeme němcům aha proto mámě proruského a pro čČínského prezidenta o Babišovi se radši zminovat nebudu :D navíc němci jsou už alespon v klidu ale rusáci se prostě nezmění o číně nemluvě. a přesně tento typ lidí pak píše tyto lejna všude a tupci tomu věří.
Odpovědět2  6
DarkRichelieu (1230) | 19.2.201912:26
Buď rád že tu Němci nezůstaly moc dlouho, jinak by jsi tohle mohl psát tak akorát v němčině, nebo spíš těch pár vyvolených co by tu mohl žít.
Odpovědět4  3
Andir (747) | 19.2.201912:40
to samé by se dalo říct o rusech ;)
Odpovědět5  5
asip80 (1164) | 19.2.201923:25
To urcite ne i kdybys to prekroutil sebevic ...
Odpovědět2  1
DarkRichelieu (1230) | 19.2.201912:23
Tak Čína nás zrovna neokupovala a to že jsou v novinách považování za nepřítele a přitom dál od nich kupujeme veškeré zboží přes americké a evropské prodejce vlastně nikomu nevadí. ­"Na facebook si píšu fuj fuj na přístroji vyrobeném v Číně­" :­) Více méně se o Čínu nikdo moc nezajímal dokud nevyburcoval obchodní válku Trump, kterého vesměs taky velká část lidí nemusí. Německo nás okupovalo a chtěli ještě k tomu vyhladit, ale dneska to jsou kámoši největší. Rusko je v kurzu jako nepřítel až od doby co začlenilo Krym, předtím to byl spolehlivý dodavatel surovin a plynu, který své okupační vojska z roku 1968 stáhl až v roce 1991, a pokud plyn nedorazil byl problém na tranzitním území Ukrajiny. Americké vojenské základny se v Německu jenom změnily z okupačních na spojenecké. Upřímně, když už někoho označím za nepřítele, tak s ním přece pokrytecky neobchoduji a jediné co dodávám jsou demokratické bomby na hlavu civilního obyvatelstva. To že někoho obviňuji že jeho technika je špehovatelná abych mohl dodávat svoje vlastní zařízení ­(taky vyrobené v Číně­) které je stejně špehovatelné ­(ale amerikou­) nebo že Evropa je závislá na ruském plynu ­(podle všeho jen ze 30%­) a chce ho nahradit jen svým kapalným plynem, který je až 3x draží je prostě jen obchod protlačovaný skrze politické machinace. Aneb kdo chce psa být, hůl si vždycky najde.
Odpovědět4  4
Andir (747) | 19.2.201912:46
vtipné jak se tady socani a komouši pořád zastávají rusáků a čínanů ale žít by tam nikdo nechtěl v tom blahobytu naopak jakmile někdo může tak odtamtud všichni utíkají :D nějak jsem si nevšiml že by někdo utíkal směrem na východ čím to bude :D s němci kámoši být můžeme koho napadají a okupují hm? rusáci si zamanou napadnout ukrajinu a vzít si krym a hned to udělali vzali si němci sudety hm? z číny by bylo nejlepší přesunout výrobu jinam a nechat je at se sežerou. prej špehovaný usa ten byl dobrej a ufo tě neuneslo náhodou?
Odpovědět2  6
DarkRichelieu (1230) | 19.2.201913:11
Tak za prvé to EU oslavuje Marxe a ještě mu postavila bustu, takže strašit tady komunisty z Číny, kteří sou největší kapitalisty na světě tady nikoho neohromí :­) Za druhé mi ještě nikdo nedokázal vysvětlit to směřování na východ a vypatlané hlavy sovětskou okupací. Když se podívám kolem sebe, tak tady dominuje americká kultura ­(Hollywood, Coca­-Cola, Hamburgery, Angličtina, Nestlé, zbraně pro armádu už nakupujeme nebo pronajímáme jen ty dobré demokratické. A nikde nevidím, že by se na tom něco mělo měnit, že by byl burger vytlačován pirožky a západní auta Ladou nějak nikde nevidím. Nebo že by lidé opouštěli ve velkém facebook, aby přešli na vkontakte. Český prezident toho moc nezmůže ­(návštěvy a komentovat vše kolem sebe to mu jde, podle těch protažených xichtů­), protože je to spíš symbolická funkce jelikož máme parlamentní vládu, kde vládne premiér a ten to hraje na všechny strany, ale taky nevidím, že by se měli předávat statky Rusům, nebo Číňanům. To že si někdo z Číny koupí Slavii je jen kvůli tomu, že má prachy a ten druhý je ochoten to prodat :­) To že se někdo zastává Číny a nechce tam žít, je stejné jako když se někdo zastane ­"menšinové­" rodiny, ale taky by s nimi nechtěl žít v jednom baráku.
Odpovědět4  3
Andir (747) | 19.2.201914:41
zajímavé jak tady s nechutí jak je tady vše ze západu coca cola atd ale potom to že čínani koupí slavii no protože na to mají to je v pořádku :D vidíš si vůbec do huby? to že prezident nic nemůže to je hezké ale pořád hlásá na celý národ a ovlivňuje prosťáčky a pak kvákají takovýto blbosti ;)
Odpovědět1  6
DarkRichelieu (1230) | 19.2.201917:28
Prezident hlásat může co chce stejně jako ty, tomu se říká svoboda slova. A nikdo si nestěžuje na americké zboží, jen na jejich politiku ve stylu buď bhde po našem nebo budou sankce. Dvojí metr, pokrytectvi atd. Ale to takovemu trolovy jako vy je stejně jedno. Můžu říct cokoliv a stejně to neprojde tou vaší sociální bublinou.
Odpovědět3  1
SatanS (209) | 19.2.201921:35
Marx byl vyznamny filozof a zaslouzil se o zmenu ranneho kapitalismu v rovnopravnejsi a spravedlivejsi system. To ze ho nevzdelanci nebo demagogove nejak spojuji s bolsevismem nebo maovou krvavou hruzovladlou, je jenom smutne.
Odpovědět2  3
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.