reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
31.1.2019, Jan Vítek, aktualita
Na konci října minulého roku jsme se dozvěděli, že americké orgány zakázaly domácím firmám export zboží do čínské firmy Fujian Jinhua. Jde o spor především mezi ní a Micronem, který přerostl ve střet obou států a nyní se ukazuje, že zákaz má svůj efekt.
pietrolbc (207) | 31.1.201918:09
Jako kdyby nejake ­"sankce­" dokazaly zastavit cinany v kopirovani :D Nicmene z druhe strany je potreba dodat ze si za to micron muze tak trochu sam kartelovou dohodou se zminenyma dvema firmama ;­) Nejak jsem nezaznamenal pohorseni vsech ­"kapital uctivajicich­" mravokarcu kdyz si producenti RAMek delali co se jim zlibilo a v podstate do ted delaji ...
Odpovědět1  0
lipo (113) | 31.1.201913:23
Do tohohle asi nevlezem ale cina je vcelku znama tim ze patenty spis pouziva jako navod na okopirovani danych veci.. A je az zarazejici ze s tim nemuze nikdo nic udelat.. Ale co by ne.. Ziji proste ve svem vlastnim svete a muzou si to dovolit

Odpovědět2  1
Hraderik (86) | 31.1.201916:18
Ona je to taky rozumná strategie, která zefektivňuje nakládání se zdroji, což jde ku prospěchu celé planetě, i když je jasné, že si na tom pak pár jednotlivců tolik nezasyslí.
Odpovědět4  4
wrah666 (6205) | 31.1.201912:58
Svinstvo a pěkně špinavý konkurenční boj. Ale od Američanů normálka. Kdykoliv férově nestačí, začnou rozdávat podpásovky. A to automaticky, ačkoliv si již mnohokrát odzkoušeli, že to nemá efekt. Sankce, blokády, dokonce ani přímé ukradení peněz v bance nikdy trvale nefungovaly. Maximálním efektem je, že nadělají na chvíli problémy. Pak se buď najde ­"blockade runner­", nebo jiná forma obejití sankcí a blokád, nebo se dotyční naučí být bez toho. V případě chemikálií bych to viděl, že pár dodávek potichu přiveze nějaká pokoutná firmička a mezi tím se s podporou Čínské vlády vybuduje vlastní dodavatelský závod. A amíci nakonec zapláčou, protože nejenže od nich nebude brát nikdo v Číně, ale Čína začne do celého světa vyvážet celé výrobní linky, včetně spotřebního materiálu.
Odpovědět5  10
Andir (747) | 31.1.201914:59
tady nám někdo zrudnul :D to že čínani ukradnou co mohou a sami nic nevyvinou a pak jen ohrožují civilizovaný svět je v pohodě vid :D
Odpovědět7  3
wrah666 (6205) | 31.1.201915:58
Budete si muset zvyknout, že USA už není ve vedoucí pozici při vývoji nových technologií. Ještě tak rok či dva budou zoufale škodit a pak prostě půjdou na druhou kolej.
Odpovědět5  7
Ienari Tokugawa (107) | 1.2.20198:10
Jenže zapomínáš na fakt, že vývoj do něhož právě ti zmínění kapitalisté narvali obrovské sumy peněz nese ovoce a teď přijde někdo jako Čína a snaží se dohonit jim unikající vývoj tím, ře ho ukradnou.
To je to same pořád dokola. Čína při vývoji nových technologii je pořád dost za západem a korejci. O autech to platí jakbysmet, nebo težké strojírenství.
Odpovědět2  1
patriot (14) | 1.2.201919:27
Američtí kapitalisté narvali obrovské sumy peněz do vývoje?
Já bych řekl, že nasedli do zlatého vlaku, který je dovezl až do přelomu milénií, když po válce přetáhli evropské vědce, kteří v zbídačené Evropě neměli po válce takové příležitosti. Vědci šli za velkorysými penězi do USA. Taky teda američané vykradli know­-how Evropě.
Teď jejich know­-how vysávají Číňané. Trump může dělat co chce, může vyhrát nějaké bitvy, ale jeho válka už je dávno prohraná.
Odpovědět3  0
armagedon (205) | 31.1.201918:11
Pokud vim, tak jde jenom o obvineni, bez prukaznych dukazu. Osobne tedy myslim, ze jde o relativne pravdepodobnou vec, ale tak nejak si nedelam zadne iluze, ze tyhle velike, nenasytne firmy tyhle praktiky maji v beznem repertoaru. Presto i pokud ty Cinske firmy okopirovaly nektere patenty, tak je nepovazuji za v cemkoliv horsi, nez americky Micron ­- spolu s osatnimi korejskymi kolegy jsou uz jednou usvedceni a odsouzeni kartelovi hrisnici a malokdo pochybuje ze v jejich pripade v poslednich letech nedochazelo k recidive. Ja tedy pochopeni pro pripadne kopirovani od kartelovych recidivistu mam. Odkud jsou ktere firmy je mi vpodstate jedno a at to bylo jakkoliv, tak na trhu pameti jde pomerne dobre videt, ze to ty stojate vody nacuchle kartelovymi podvody konecne rozhybalo..
Odpovědět3  2
SatanS (209) | 31.1.201923:25
vzdyt si prave sam pospal rozdil mezi americkou a cinskou firmou: ­"usvedceni a odsouzeni kartelovi hrisnici­"
to jasne ukazuje, ze na rozdil od ciny je v americe svet jeste jakstaks v poradku.
Odpovědět3  2
Ienari Tokugawa (107) | 1.2.20198:14
Zapomínáš, že konkurenční boj je bez nějakých norem, není nikým řízen a využívají ho obě strany. A tady jednu podporuješ a druhou ne, což Tě dostáva do pozice kdy to politizuješ
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.