reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zakladatel Applu Steve Wozniak byl podvodem okraden o bitcoiny za $70000

28.2.2018, Milan Šurkala, aktualita
Zakladatel Applu Steve Wozniak byl podvodem okraden o bitcoiny za $70000
Podvody s kryptoměnami se nevyhýbají ani takovým lidem jako Steve Wozniak, který je jedním ze zakladatelů společnosti Apple. Ten se rozhodl prodat svých 7 bitcoinů, které si koupil na zkoušku, přišel však o $70000. 
Kryptoměny jsou velkým lákadlem pro nejrůznější zločince, neboť nabízí spoustu možností, kde vymyslet nějaký podvod. Nejde ani o samotnou podstatu kryptoměny, ale o většinou tradiční metody krádeží při směnách něčeho za peníze, zde tedy kryptoměn. Jeden z velmi jednoduchých podvodů nyní zažil i sám Steve Wozniak, jeden ze zakladatelů společnosti Apple. Ten si kdysi koupil několik bitcoinů, kdy měly cenu okolo $700 za jeden. Nyní chtěl prodat 7 z nich, což znamená cenu okolo $70000. 
 
Steve Wozniak
 
 
Prodával je online a za nákup bylo placeno kreditní kartou. Ta však byla kradená a zloděj po nákupu stornoval platbu. Wozniak se tak už ke svým penězům ani bitcoinům už nedostane. Na celé věci je smutné to, že se ukazuje snadnost zneužití, a že i lidé jako Wozniak, který byl v Applu vždy velkým technickým géniem, mohou naletět. Teď je jen otázkou, kolik dalších lidí bylo takto okradeno. 
 
Wozniak si bitcoiny kdysi koupil jen na zkoušku, líbila a stále se mu líbí myšlenka a matematický základ. Nikdy neměl v plánu každou minutu sledovat vývoj na burze a podobně. Ztráta 70 tisíc dolarů nepotěší, byť se Wozniakovo jmění pohybuje okolo 100 milionů dolarů. 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama