reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zalman ZM-M501R: cenově dostupná myš se závažím

3.1.2017, Jáchym Šlik, aktualita
Zalman ZM-M501R: cenově dostupná myš se závažím
Značka Zalman prodává na českém trhu novou herní myš, která využívá oblíbené spínače Omron a optický senzor Avago. K dispozici je možnost rychlé změny DPI nebo závaží umožňující upravit hmotnost myši o 20 g. Nízká cena si ovšem vyžádala i ústupky.
Myš Zalman ZM-M501R je sice určena primárně pro hráče, ale díky atraktivnímu poměru ceny a výbavy v kombinaci s neagresivním designem má šanci zaujmout i jiné skupiny uživatelů. Část myši je vyrobena z lesklého plastu, na kterém se nejspíš budou uchytávat otisky. Tmavé tělo mírně oživuje podsvětlení některých prvků, jehož barva se mění v závislosti na zvolené hodnotě DPI. Jemnost snímání je možné okamžitě nastavit pomocí dvojice tlačítek, a to v rozmezí od 800 do 4 000 DPI. Výrobce použil známý optický senzor Avago A3050.





Dále jsou k dispozici kvalitní spímače Omron, kolečko a trojice dalších tlačítek, jejichž funkce ovšem není možné naprogramovat. První z nich otevře přehled aktivních oken, simuluje tedy klávesovou zkratku Alt + Tab, zbylé dvě potom slouží k přechodu dopředu či návratu zpět (např. v internetovém prohlížeči). Polling rate má hodnotu 500 Hz a nelze jej změnit jako u jiných herních hlodavců. Myš má rozměry 124 x 66,5 x 39 mm a hmotnost 140 g, kterou lze upravit pomocí dodávaného závaží uloženého ve spodní části. Vyjmutím tohoto závaží dojde ke snížení hmotnosti o 20 g, možnost tedy ocení především hráči, kteří preferují lehčí myši.





K počítači se Zalman ZM-M501R připojuje pomocí dvoumetrového USB kabelu, který je textilně opletený, takže se méně snadno zamotá. Myš už je dostupná u některých českých internetových prodejců, kteří ji nabízejí za 499 Kč včetně DPH.

Zdroj: Tisková zpráva
reklama