reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.6.2022, Jan Vítek, aktualita
Glenfly Arise-GT10C0 se objevila jako desktopová grafická karta, která ovšem už od pohledu nebude představovat žádné nebezpečí pro hi-end firem AMD či NVIDIA. Ve skutečnosti jde spíše o low-end.
honza1616 (3625) | 14.6.202216:22
GTX 1060 6GB je 60x rychlejší

Proboha na co je takový šrot? To se vyplatí vyrábět??? Tady už fakt nastupuje myšlenka o plýtvání zdroji a materiálem
Vždyť to se snad už ani nehodí jako obyčejné zobrazovalo pro člověka co nemá dedikovanou ani integrovanou GPU
Vždyť se to motá někde okolo Radeonu HD 4550 z roku 2010, dokonce ani databáze TechpowerUp nemá na konci seznamu dostatečný počet vzorků kam to výkonové přiřadit
Odpovědět2  3
unreall (481) | 14.6.202216:32
To vysvetlite tým borcom, ktorí veria, že Čína samotná je schopná konkurenčne “zničiť” ten hnusný zlý západ.
Rusofil uvažuje podobným debilne navrhnutým smerom…

Čína bez Európy a Ameriky padne, ako domček z kariet. Keby pre naše obrovske trhy nevyrábali, vlastný ľud by tu ich stranu prevalcoval.
Odpovědět3  8
Milan Šurkala (4487) | 14.6.202217:43
Já bych ty Číňany opravdu tolik nepodceňoval. Že zatím nekonkurují v některých oblastech, neznamená, že to nemohou dohnat, obzvlášť když jsou v jiných oblastech v čele. Není to tak dávno, co jsme podceňovali Jižní Koreu, a kde je ona dnes a kde jsme my. Dnes máme korejská auta, elektroniku, spotřebiče doma... A pomalu, ale jistě, se to překlápí na čínské produkty, mít čínskou značku telefonu je dnes už dost běžné.

Dnes se smějeme čínským autům, za 10­-15 let se po nich možná utlučeme jak dnes po těch korejských. Ostatně Číňané přestávají kupovat evropská auta, protože jsou podle nich technologicky zaostalá, a jestli se tu opravdu spustí ty zákazy spalovacích aut, je možné, že to budou právě čínská elektrická auta, která nabídnou nejlepší poměr ceny a technologické vyspělosti. Jen tak pro zajímavost, NIO, BYD, FAW, Maxus a XPeng mají v Norsku se svými elektromobily už teď 8,2% tržní podíl s EV. Pokud bychom připočetli MG, což jsou v podstatě stále čínská auta využívající licenci na britskou značku, tak jsme na 13,8 % pro čínská auta ­(což už je na úrovni Koreje s 15 % a dvojnásobek toho, co tam mají Japonci­). Fakt bych je nepodceňoval.

Ruska bych se technologicky nebál, to se technologicky ­(elektronika, auta,...­) sotva dostalo do tohoto století, ale z Číny, z té bych měl strach, že nás časem technologicky rozmetá. Nezapomínejme ani na to, že už teď se pomalu stáváme čínskou montovnou.
Odpovědět9  0
wrah666 (6205) | 14.6.202219:30
Co si tak vzpomínám, tak například Čína demonstrovala jako první na světě kvantový přenos dat přes satelit. ­(myslím, že tam spíš byla chyba českého překladu a data netekla satelitem, ten jen poskytoval ­"kvantové klíče­" k jejich zabezpečení, ale to už je fuk. Jde o zatraceně pokročilou technologii.­) A nezapomínal bych na to, že celá šaškárna kolem ­"zlé firmy Huawei! vznikla tím, že firma z obrovské části financovala a vyvíjela 5g a pak si dovolila tu drzost ho i nabízet na trhu. A dokonce dřív, než ­"západ­". A vybudovali například největší radioteleskop na světě. A byl by největší, i kdyby amíkům nespadlo arecibo... A celkově narvala Čína neskutešných peněz do vybudování výzkumných pracovišť. O holém faktu, že už několik let za sebou podávali víc patentů než USA se snad nemá cewnu ani zmiňovat.
Odpovědět4  1
unreall (481) | 14.6.202221:50
Niekedy vie Čína dobre kopírovať zapadne technológie, ale o tom som nechcel. Narážal som skôr nato, že bez možnosti vyrábať pre nás, by bola Čína padla. To je všeobecne predpokladaný fakt.

Ak by prestala vyrábať take kvantá hlúposti pre naše trhy, dostavila by sa obrovská nezamestnanosť a ta by následne vyhnala do ulíc milióny nespokojných obyvateľov a vzhľadom k faktu, že čínska ekonomika stojí a padá na výrobe… armáda by nestačila na tie masy ľudí.

Preto píšem, že keď niekto kričí, že Čína bude sebestačná a my všetci uvidíme, kde nás necha, tak situácia by bola trochu iná.

Navyše Čína sa správa vo svojej oblasti podobne, ako Rusko. Rozhodne nejde o mierumilovnu krajinu. Štáty východnej Ázie na činu hľadia s nie príliš optimistickým výrazom. Bežne si nárokujú celé moria, vyhlasujú vzdušný priestor mimo ich územia za svoj vlastný. Nárokujú si ostrovy južne od Japonska, terorizujú anektovanú provinciu Sin Ťiang, Tibet s tým bojuje uu celé desaťročia, čo si ho nelegálne privlastnili Mao C Tungovi poskoci. To, že drancujú Afriku pod podmienkou budovania jej infraštruktúry a ich odpoved znie, že Európa pred sto rokmi robila to iste, hovorí asi za všetko, čo ma Čína v pláne.

Nie, pane, čínska domonancia neprinesie svetu nič pekne. Takže čím viac sú amatéri, tým lepšie. Zainteresovaní uu dnes vedia, prečo Čína začala budovať take silne námorníctvo, ktoré doteraz nepotrebovala…
Odpovědět3  4
wrah666 (6205) | 14.6.202222:41
Ono se to moře jmenuje Čínské. ­(jihoČÍNSKÉ, východoČÍNSKÉ a podobně.­) tak si na něj holt kladou jisté nároky. Tibet, pokud se podíváš trochu do historie tak zjistíš, že číňani mají pravdu. Že se jen vrátil, komu regulérně patřil xy tisíc let. Ale s tím koncem mohu jen souhlasit. Čínská dominance JE totální průser, kterého se dožít nechceme. Jenže nejde zarazit vojensky. Aby firmy nevyráběly zboží pro nás v asii. Aby se jim to nevyplatilo. Aby se jim TADY neházely klacky pod nohy... Je to xy ABY...Jenže realita je jinde. Zatímco ­"západ­" pořvává, co dělá a co je potřeba dělat, Čína koupila celou Afriku a skoro celou Jižní Ameriku. A v podstaě jediný, kdo brání jejich expanzi do dalších zemí není ­"západ­" ale Indie, se zázečmím půl miliardy ­(PŮL MILIARDY­) primitivů, kteří odmítají hygienu, splachovací záchod a podobně. A to je možná to nejhorší. Vítěz tohohle deathmatche nás sežere. A OBA jsou totální průšvih..
Odpovědět2  2
Milan Šurkala (4487) | 14.6.202223:37
"Niekedy vie Čína dobre kopírovať zapadne technológie, ale o tom som nechcel.­"

Jenže v mnoha technologiích jsou už před ostatními. Bez kopírování. A těch oblastí se zdá, že je čím dál víc. Úspěch čínských značek napříč odvětvími, a to i těmi, kde to bylo donedávna nemyslitelné, to ukazuje každým dnem více a více.

"Narážal som skôr nato, že bez možnosti vyrábať pre nás, by bola Čína padla. To je všeobecne predpokladaný fakt. ­"

Je otázkou, zda toto neplatí podobně i obráceně. Zda my nepadneme bez Číny.

"Nie, pane, čínska domonancia neprinesie svetu nič pekne.­"

To také neočekávám.
Odpovědět1  1
pietrolbc (207) | 15.6.202211:24
Ano argumentovat tím že bez výroby pro západ bude v číně monstrózní nezaměstnanost je velmi, řekněmě, úsměvné. Ono by totiž na tom západě těch lidí bez práce bylo asi i víc kdyby neměli co prodávat, nebo vyrábět bez materiálního zázemí z číny.
Odpovědět0  0
CZviper (4) | 15.6.20229:48
No asi padla, ale my také. Kdo by to v Evropě jako vyráběl? Ty hordy vzdělaných humanistů, aktivistů, filozofů a podobných vyžírků přisátých převážně na státní cecek? Technicky vzdělaných lidí je míň a míň a mladým se ani nechce dělat. Takže Tvé snění o samostatném západu je opravdu jen a jen sen.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.