reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zotac uvádí H55U3 WiFi , aneb USB 3.0 v HTPC

9.8.2010, Jakub Doležal, aktualita
Zotac uvádí H55U3 WiFi , aneb USB 3.0 v HTPC
Společnost Zotac je velmi dobře známa v oblasti mini-ITX desek určených do HTPC a ani její nový počin není výjimkou. Tentokrát výrobce nevsadil na populární Atom, ale osadit lze silnější procesory s paticí LGA 1156. Základem pro tuto desku...
Společnost Zotac je velmi dobře známa v oblasti mini-ITX desek určených do HTPC a ani její nový počin není výjimkou. Tentokrát výrobce nevsadil na populární Atom, ale osadit lze silnější procesory s paticí LGA 1156.



Základem pro tuto desku se stal chipset Intel H55, který kromě již zmíněné patice disponuje podporou DDR3 do frekvence 1333 MHz, jako obvykle se na PCB podařilo vměstnat jen dva paměťové sloty. Pevných disků lze připojit celkem šest, a to přes rozhraní SATA 3.0 Gbps.

Grafická karta tentokrát přítomna není, tedy do té chvíle než osadíte procesory od Intelu, které disponují integrovaným grafickým čipem. Pro připojení televizoru, či monitoru je pak připraveno DVI a HDMI. V případě, že vám výkon integrovaného řešení nedostačuje, je připraven slot PCI-Express x16.



V oblasti sítí na tom není základní deska vůbec špatně a nabídne jak klasický gigabitový Ethernet, tak Wi-Fi adaptér s podporou standardů 802.11b/g/n. Zpracování audia má na starosti integrovaná karta s prostorovým ozvučením 7.1. Externí disky, či flashky lze připojit skrze eSATA, či nastupující USB 3.0. Obě rozhraní nabízejí poměrně vysoké přenosové rychlosti.

Novinku s označením H55U3 WiFi zatím Zotac uvedl pouze na čínský trh, kde tato deska prodává za cenu 2230 Kč ($118). Dostupnost v Evropě zatím nebyla oznámena.

Zdroj: TCM
reklama