reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZOTAC ZBOX Sphere OI520: kulatý počítač

22.5.2014, Jan Vítek, aktualita
ZOTAC ZBOX Sphere OI520: kulatý počítač
Společnost ZOTAC si připravila jednu specialitku pod označením ZBOX Sphere OI520. Jedná se o počítače ve tvaru koule, respektive koule spojené s hranatou základnou. Podívejme se na to, co nám tento model nabídne.
Na počítači ZBOX Sphere OI520 od společnosti ZOTAC je tedy zajímavý především design, který je v tomto případě samozřejmě neúčelný, neboť PC jistě zabere více místa, než by mohlo. Ovšem také se nedá říci, že by šlo o prostorově náročný počítač, což je vidět už z fotografií.





ZBOX Sphere OI520 je vybaven procesorem Core i5 čtvrté generace, čili Haswell a konkrétně jde o dvoujádrový model Core i5-4200U pracující na 1,6 až 2,6 GHz a vybavený grafickým jádrem HD Graphics 4400. ZOTAC obvykle dodává svá malá PC na trh ve dvou podobách, a to jednak jako hotové počítače a pak v podobě barebone, čili bez RAM a pevného disku či SSD. To platí i v tomto případě, takže se dočkáme základní verze a pak i modelu plus, který je již vybavený 500GB mobilním diskem a 4 GB paměti DDR3.





Pokud si koupíte základní verzi, pak budete mít možnost si ji vybavit 2,5" SSD či HDD, volný bude i slot mSATA pro další SSD a pak dva SO-DIMM pro DDR3L. Počítač také podporuje Intel Smart Response Technology, která dokáže spojit mSATA SSD a pevný disk, pro nějž ono SSD poslouží jako vyrovnávací paměť.

Dále je ve výbavě tohoto PC gigabitový Ethernet a také moderní Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.0. Na zadní straně máme ještě čtyři porty USB 3.0, dva USB 2.0, HDMI a DisplayPort, napájecí konektor a dva 3,5mm konektory pro sluchátka a mikrofon. Vedle vypínače je ještě umístěna čtečka pro karty SD/SDHC/MMC/SDXC.

Zdroj: TZ ZOTAC
reklama