reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZOWIE XL2735: nejlepší eSport LCD od BenQ

1.11.2016, Jan Vítek, aktualita
ZOWIE XL2735: nejlepší eSport LCD od BenQ
Společnost BenQ se pochlubila svým nejlepším herním monitorem, který prodává pod značkou ZOWIE. Jedná se o 27palcový model XL2735 s vysokou obnovovací frekvencí a slušným rozlišením, konkrétně WQHD.
BenQ ZOWIE XL2735 je určen pro majitele silnějších sestav stejně jako včera představená dvojice modelů AOC AG241. Stejně jako ony má i XL2735 rozlišení 2560 x 1440, ale na úhlopříčce 27", ne na 24". BenQ tento monitor vydává za to nejlepší, co nabízí pod značkou ZOWIE, takže se podívejme, co to konkrétně je.



Základní údaje mluví krom úhlopříčky a rozlišení také o typu panelu TN, takže lze očekávat rychlou odezvu, ale úzké pozorovací úhly. Máme tu konkrétně odezvu 1 ms (GtG), přičemž o pozorovacích úhlech se specifikace nezmiňují, ale lze očekávat klasických 170 a 160 stupňů. Typický jas dosahuje 250 cm/m2 a statický kontrast je 1000:1. V tomto ohledu tak skutečně nejde o nic výjimečného.

BenQ zmiňuje ale jistou technologii Dynamic Accuracy „DyAc“, jež má zlepšit kvalitu zobrazení při rychle se měnících scénách, což bude spojeno s obnovovací frekvencí až 144 Hz. Pak tu máme ovladač S-Switch pro nastavení zobrazení umístěný na základně monitoru, který dostal vlastní paměť pro tři profily a co se týče postranních nástaveb, nejde o ploché reproduktory, ale o pouhá stínítka proti odleskům ze stran. Funkce Color Vibrance má zajistit syté barvy s využitím až 20 předvoleb a Black eQualizer zvyšuje viditelnost tmavých scén, aniž by přesvětloval ty jasnější části obrazu. Pak nechybí ani Flicker-free a Low Blue Light.

Zdroj signálu připojíme přes rozhraní DVI-DL, dvě HDMI či Displayport 1.2 a pak jsou tu konektory pro sluchátka, mikrofon, tři USB neupřesněného typu a flexibilní stojan i s pivotem.

ZOWIE by BenQ XL2735 je již k dispozici na českém trhu za doporučených 20.990 Kč s daní a na Slovensku za 779 eur.

Zdroj: BenQ


reklama