reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zuckerberg předstoupí před Evropský parlament

22.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Zuckerberg předstoupí před Evropský parlament
Mark Zuckerberg souhlasil s tím, aby předstoupil před Evropský parlament, jehož předseda to již oznámil na Twitteru. Dle něj jde prostě o setkání, které bude streamováno živě na stránkách parlamentu. 
CEO Facebooku Mark Zuckerberg tak nyní po svém grilování na půdě amerického Kongresu zamíří také do Evropy, aby před Evropským parlamentem mluvil o skandálu se společností Cambridge Analytica. Ohlásil to již sám předseda parlamentu Antonio Tajani, který použil prosté slovo setkání, ovšem Zuckerberg přijede do Bruselu především proto, aby odpovídal na vznesené otázky, které nemusí být zrovna příjemné. 
 
 
Zuckerberg se už v dubnu objevil před Kongresem, ale když si jej pozval také Parlament Spojeného království, namísto něj přijel CTO Facebooku Mike Schroepfer. Parlament přitom nebyl s jeho odpověďmi spokojen a Velká Británie pak prostřednictvím Damiana Collinse požádala samotného Zuckerberga, aby osobně přijel a zodpovídal se. 
 
Collins poté zaslal do Facebooku oficiální dopis, v němž uvedl, že pokud Zuckerberg nepřijede sám do 24. května, tak může při své příští návštěvě Velké Británie obdržet rovnou předvolání. Nyní tak není zřejmé, zda jeho rozhodnutí vystoupit na půdě Evropského parlamentu bude Britům stačit, nebo ti budou stále vyžadovat, aby Zuckerberg přijel i k nim. 
 
Tak či tak, šéf Facebooku konečně sám osobně bude v Evropě odpovídat na otázky točící se kolem přístupu k osobním datům uživatelů této sociální sítě, a to v době, kdy už efektivně začíná platit GDPR. To bude vynutitelné od 25. května. 
 
Antonio Tajani uvedl, že Zuckerberg přijede brzo, jak jen to bude možné, takže nejspíše někdy v příštím týdnu. Setká se s lídry různých politických skupin Evropského parlamentu a pak také se zástupci Výboru Evropského parlamentu pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE). Zuckerberg se zatím nevyjádřil, zda se dostaví také do Velké Británie. 
 


reklama