reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.2.2007, Jan Vítek, článek
Poslední díl seriálu o vývoji zvukových karet a jejich standardech se bude zabývat střípky, které se nám do předchozích dvou dílů nevešly. Budou to ostatní výrobci zvukových řešení, s nimiž se dnes můžete setkat a kteří stojí za úvahu. Dále nesmíme zapomenout na stále kvalitnější integrované kodeky a nakonec se podíváme i na moderní 3D audio technologie v herním průmyslu.
Dwarden | 16.2.200714:44
V clanku je mirna nepresnost tykajici se historie firem zabyvajicich se 3D zvukem ­(... Následně přišla na svět divize Creative – Sensaura ...­)
korektni spis bude rict, ze od r 1991 vyvijela firma Sensaura reseni obdobne tem od Aureal Semiconductors ci Creative Labs v te dobe
(pozdeji poto co CL ovladl v roce 2000 Aureal melo licence na kvalitni technologie fy Sensaura temer 70% vsech ne Creative produktu­)
jenze i je v prosinci 2003 Creative Labs ovladli a vytvorili si z nich R&D divizi ­(napr. X­-fi tezi z koupe Sensaura kvalitni emulaci 3D pro sluchatka)
Odpovědět0  0
maudio2496 | 16.2.20078:58
ze vobec autor spomenul napr. M Audio audiophile 2496, napriek tomu ze karta je urcena pre uzsi okruh uzivatelov, zo zaciatku v prvych dvoch castiach som nedufal,ze sa k niecomu takemu vobec dostane..takze celkovy prehlad podla mna celkom podareny. Mozno by nielen mna zaujimal aj test zvukoviek vhodnych na tvorbu, ci posluch hudby. Spominanu kartu vlastnim, hra vynikajuco, aj ken na moj CD prehravac NAD to nema
Odpovědět0  0
Datous | 12.2.200720:32
Neco mi stale unika a i kdyz to primo k clanku asi nepatri, snad tu najdu odpoved.
Kdyz nastavim na karte pouze digitalni vystup a necham tedy tu hlavni praci na repro soustave, vyuziju vubec nejakych technologii, ktera ta karta umi? Treba zrovna EAX od Creative?
Nebo to musim nechat bezet analogove? Uvazuju o koupi lepsi zvukovky i repra, ale v tomhle bych chtel mit jasno:­-­)

BTW: ja si prvni SB kupoval jen kvuli portu na joystik a az potom sem shanel repraky:­-)
Odpovědět0  0
Creativko | 12.2.200720:18
Hhhh, v podstate tento clanok je velmi vseobecny. Chyba tabulka s porovnamin papierovych hodnot a prakticke testy. V podstate vacsinu spominamych zvuk. kariet vlastne ani fyzicky nevidel, nie to este pocul, preto uroven tohto clanku povazujem za podradnu. A co tak spomenut kompatibilitu creative s roznymi chipsetami via, nvidia a podobne...... Ovladace tiez patria k vyvoju. To ako by som mal AM2 a 98windows.... . To si naozaj autor mysli, ze co nie je THX, Dolby Digital, a pod. certifikovane nie je kvalitne??? Samozrejme nikto z nas nepocuva mp3 aspon v kvalite 192kbs 44100Hz stereo, a nepozera DvdRip filmy ...... Uz si idem kupit X­-FI UFO Creative za 7000 lebo inak si budem pripadat, ze moja RTL888 hd 7.1 on board na to nestaci a pocujem stale praskanie, slabe basy, a to, ze mi sekaju hry koli tomu, ze nema zvukovka 64RAM, ­"pozlatene­" konektory........ :DDD
Odpovědět0  0
Hnizdo (433) | 14.2.200716:43
Prakticke testy? I tech ISA karet? Ne vazne, precti si nazev clanku, tohle neni recenze.
Ja mel ruzne home­-pc karty, Covoxem pocinaje a X­-Fi konce a muzu rict, ze nejmene problemu bylo s vyrobky Creative ­(neznam poloprof. TurtleBeach, M­-Audio a pod.­), pokud se pouzivaly k ucelum ke kterym byly navrzene ­- domaci audio. Nekompatibilita s levnymi deskami a nekvalitnimi chipsety, nebo rozvorane windowsy nejakeho zoufalce ­(no offense, myslim to obecne­) neni chybou Creative, ani jinych vyrobcu zvukaren.
Odpovědět0  0
crazyman (31) | 12.2.200710:10
skoda, ze nvidia skoncila so Soundstormom, bolo to celkom zaujimave riesenie..
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.