reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk koupil 9,2 % akcií Twitteru, má 4krát více než Dorsey

4.4.2022, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk koupil 9,2 % akcií Twitteru, má 4krát více než Dorsey
Elon Musk udělal velký nákup. Nakoupil akcie sociální sítě Twitter, na které je velmi činný. Faktem nicméně je také to, že si na její fungování poslední dobou dost stěžuje a dle něj neposkytuje svobodu slova.
Dnes jsme se dozvěděli, že Elon Musk nakupoval ve velkém. Na tom by nebylo nic zvláštního a už vůbec by to zde nebylo proč zmiňovat, kdyby to nebyly akcie sociální sítě Twitter. Ta je Muskovou oblíbenou komunikační platformou, která mu vedle radostí přináší jistě i nemalé starosti. Jeho tweety skončily už několikrát u soudů a v poslední době si také stěžuje na to, že podle jeho názoru Twitter neposkytuje svobodu slova.
 
Elon Musk
autor: Daniel Oberhaus, CC BY-SA 4.0, přes Wikimedia Commons
 
V jednom z tweetů nastínil, že Twitter je vlastně veřejné náměstí, které není schopno dodržovat principu svobody slova, což podkopává demokracii a zeptal se, co by se s tím dalo dělat. To už byl Musk skoro dva týdny majitelem 9,2 % akcií Twitteru. Konkrétně jde o 73 486 938 akcií, což by při ceně z minulého pátku bylo necelých 2,9 miliardy USD. Dnes ale cena v důsledku tohoto oznámení výrazně vyskočila, aktuálně jde o 28 %. Nyní mají tyto akcie hodnotu přes 3,7 mld. USD. Zajímavým faktem je pak to, že Musk má skoro 4krát více akcií než zakladatel Twitteru, Jack Dorsey. Ten má se svými 18 miliony akcií ve Twitteru 2,26% podíl.
 
 
Výše zmíněný tweet navazoval na anketu, kterou zveřejnil na Twitteru a výsledkem bylo, že s Muskem souhlasilo 70,4 %, kteří si také myslí, že Twitter neposkytuje svobodu slova a ohrožuje demokracii.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama