reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Akasa Plato: pro pasivní chlazení NUC s Broadwell

3.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Akasa Plato: pro pasivní chlazení NUC s Broadwell
Pokud byste si rádi pořídili NUC s nejnovějšími procesory Intel Broadwell a nejde vám tak ani o malé rozměry jako spíše o pasivní a naprosto bezhlučné chlazení, můžete se podívat na nejnovější skříň Plato od Akasy.
Akasa Plato je tedy učena pro systémové desky Intel s procesory Broadwell, které si můžeme pořídit i samostatně. Je sice podstatně větší než hotová NUC od Intelu a jejich různé verze od jiných výrobců, ovšem zato se odmění pasivním chlazením, které vypadá opravdu dobře. Tvoří je totiž masivní postranní žebroví, které vypadá na to, že nebude mít žádný problém s chlazením všech desek s procesory Broadwell. Ostatně je uvedeno ve specifikacích, že je kompatibilní se všemi NUC deskami s Core i3 a i5 nové generace.





Vedle nich ale má v tomto kvartálu přijít na trh i model NUC5i7RYH, což bude první NUC s Intel Core i7 "Broadwell" a je otázka, zda Core i7 ve specifikacích skříně není proto, že ta by tento až 28W procesor nezvládla, nebo jen proto, že deska ještě není na trhu. Ostatně se můžeme ptát i na to, zda bude tento model dostupný jako samostatná základní deska.





Skříň je evidentně vyrobena z hliníku s broušeným povrchem a černým eloxováním. Její rozměry jsou 247 x 200 x 38, mm, a dovnitř se tak krom samotné desky vejde ještě jedno 2,5" úložné zařízení i pro 9,5 mm vysoké disky. Další úložné zařízení pak může nést i deska, ale to už záleží čistě na jejích možnostech. Přední panel nabídke dva porty USB 3.0, audio jacky a také infračervený přijímač připojený přes USB. Podporován je také montážní systém VESA.

Akasa zatím neuvedla, kdy a s jakou cenou můžeme novou Plato očekávat na trhu.

Zdroj: Fanlesstech
reklama