reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Amazon se poohlíží po autonomních vozidlech

26.4.2017, Kateřina Hoferková, aktualita
Amazon se poohlíží po autonomních vozidlech
Společnost Amazon se kromě doručovacích dronů poohlíží také po technologii autonomních automobilů. Ty by mohly zefektivnit doručování balíků a zajistit, že by byly dopraveny rychleji a bez nutnosti lidského řidiče.
V dnešní době své autonomní automobily vyvíjí spousta společností. Do odvětví samořiditelných vozidel se ale nemusí vrhat jen automobilky, jako je Ford, který už míří i na testování v Evropě. S autonomními auty se snaží dělat pokroky i společnost Google, jejich autonomní systém se učí i efektivně otáčet na silnici. Do odvětví vozů, které k jízdě nepotřebují lidského řidiče, se chce vrhnout i společnost Amazon, aby zefektivnil doručování zboží.

Podle Wall Street Journal Amazon už před rokem sestavil malý tým, který čítá dvanáct lidí a má za úkol prozkoumat možnosti v oblasti autonomních vozidel. To prozatím nezaručuje, že bude v dohledné době možné zahlédnout autonomní automobil patřící Amazonu někde na cestě, společnost se ale začala o toto odvětví zajímat. V současné době se spíše rozmýšlí, jak přesně využít technologii samořiditelných vozů v oblasti online nakupování. Autonomní doručovací dodávky či jiná vozidla totiž pro společnost vypadají zajímavě.





Amazon se snaží zefektivnit doručování, jak se jen dá. Společnost kupuje svá vlastní letadla či se zajímá o námořní dopravu. Cílem je především snížit náklady na dopravu a také ji zrychlit. Zní tedy logicky, že se Amazon dívá i po autonomních vozidlech, kde by nebylo třeba lidských řidičů a vozy by mohly pracovat neustále a konstantně. Na druhou stranu by již nebylo potřeba zaměstnávat osoby jako řidiče.

V rámci zefektivnění doručování se společnost Amazon zaměřuje už delší dobu i na drony. Ty by v budoucnu mohly právě se samořiditelnými dodávkami spolupracovat a dopravovat balíky, přičemž by na vozidle mohli mít základnu. Amazon dokonce už minulý rok dostal povolení od Velké Británie na testování svých doručovacích dronů. Vzhledem k tomu, že společnost Amazon se poohlíží i po robotech, kteří budou pracovat na skladu místo lidských dělníků, by doprava zásilky mohla být v budoucnu zajišťována čistě už jen stroji. Roboti, drony a autonomní auta by se postarali o doručení zásilky až do domu, což by s sebou mělo přinést celkové finanční i časové zefektivnění doručování.

Zdroj: engadget.com
reklama