reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Gaming Evolved nyní s lepším záznamem videa

21.3.2016, Jan Vítek, aktualita
AMD Gaming Evolved nyní s lepším záznamem videa
Společnost AMD s pomocí Raptru připravila nového klienta Game Evolved, který nabídne lepší možnosti pro záznam a streaming videa z her. Vedle toho tento klient nabízí i optimalizaci nastavení her i odměny.
Aplikace Gaming Evolved je k dispozici již nějaký ten pátek a nabízí už od začátku jistý věrnostní program, na jehož základě jen za hraní her sbíráme body, které pak můžeme různými způsoby uplatnit. Vedle toho nabízí stejně jako GeForce Experience možnost optimalizace nastavení her, aby si hráč mohl snadno a rychle nastavit dle AMD nejlepší kvalitu s ohledem na možnosti svého hardwaru. Pak je k dispozici i možnost komunikace s komunitou dalších hráčů a nyní tedy i nové funkce pro záznam, streamování i úpravy videa z her.





Viceprezident Roy Taylor z AMD slibuje, že záznam videa nebude mít v podstatě žádný negativní dopad na rychlost her a říká, že si nového klienta budou pochvalovat především hráči titulů jako League of Legends a Counter-Strike: Global Offensive. Zachycená videa totiž klient automaticky opatří záznamovými body s informacemi o zabitých soupeřích či bossech, smrtích a dalších událostech, díky nimž se v nich budeme moci snadno orientovat. Nyní tedy takovou funkci podporují pouze dvě zmíněné hry, ovšem další budou následovat.





Záznam na disk funguje stejně jako u automobilových kamer, takže pokud místo na disku (či přidělené místo) už nestačí, klient automaticky smaže nejstarší záznam. Stejně tak je k dispozici funkce předzáznamu, kterou známe z videokamer. Pokud tedy stiskneme tlačítko záznamu, k němu se připojí i předchozích 30 sekund, takže máme dost času se rozhodnout, jestli je daná situace zaznamenáníhodná. Do videa patří samozřejmě také audio, a to včetně komunikace přes mikrofon a vedle obrazu z webkamery lze také zachytávat stisky tlačítek myši, což ale opět zatím funguje jen u dvou zmíněných her a do dalších si můžeme takové události přidat ručně, kdyby na to snad někdo měl chuť.

Gaming Evolved pak může hotová videa sdílet na službách Facebook, Twitter, Reddit a Play.tv firmy Raptr. Stahovat můžete na stránkách AMD (viz zdroj).

Zdroj: TZ AMD
reklama