reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD i NVIDIA mají ovladače pro Prey, jaký je?

5.5.2017, Jan Vítek, aktualita
AMD i NVIDIA mají ovladače pro Prey, jaký je?
Společnosti AMD i NVIDIA si připravily nové ovladače vydané speciálně pro novou hru Prey. AMD udává 5% nárůst výkonu plus podporu více GPU a podobné to asi bude i v případě NVIDIE. A jak je na tom samotná hra?
Prey je k dispozici od dnešního dne s obvyklou cenou AAA her 60 eur. Pokud si ho chcete na PC vyzkoušet, pak vám autoři přímo sdělují, že můžete využít službu Steam Refunds, neboť demo pro PC na rozdíl od konzolí prostě nebude. Co se týče nároků Prey založeného na CryEnginu, o tom jsme se zmiňovali již dříve.





AMD si připravilo ovladače Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.5.1, které jako obvykle mají zajistit vyšší výkon, lepší kompatibilitu a také řeší chyby. AMD sděluje, že oproti předchozím ovladačům si majitelé Radeonu RX 580 mají v Prey polepšit o necelých 5 procent a také přihazuje profil pro provoz hry na systémech s více GPU. Více si o těchto ovladačích můžete přečíst na stránkách AMD, kde jsou také ke stažení.

Pak tu jsou nové GeForce Game Ready 382.05 WHQL, které mají také poskytnout o trošku vyšší výkon v Prey, i když NVIDA konkrétní čáslo nezmiňuje. Také ale přihazuje SLI profil a uvádí, že abychom si Prey pohodlně zahráli v 1080p v nejvyšších detailech a při vysoké snímkovací frekvenci, budeme potřebovat alespoň GeForce GTX 970 či GTX 1060. Pro rozlišení 1440p je doporučena GeForce GTX 1070 či GeForce GTX 1080 a pro 4K pak GeForce GTX 1080 Ti nebo případně dvě 1070 v SLI. NVIDIA se také chlubí, že druhá karta v SLI přidá dalších 93 procent výkonu. Nové ovladače můžete jako obvykle stahovat odsud.


Obvykle velice kritická komunita na Metacritic zatím hodnotí Prey 7,7 body z 10 a oceňuje především technicky vydařilo PC verzi, která nemá problémy s výkonem. Hráči pak oceňují hlubokou atmosféru, kterou prý lze přirovnat k System Shocku a Bioshocku, pak si kupodivu nestěžují ani na příběh a vyzdvihují hratelnost s možností řešit problémy více postupy, což je spojeno s otevřeným světem stanice, v níž se pohybujeme. Nejde tak o lineární úrovně, i když do všech lokací se hned na začátku dostat pochopitelně také nemůžeme. První dojmy recenzentů jsou podobné. Ti sice měli na PS4 zaznamenat input lag, ale ten je prý alespoň na PC verzi pryč. Recenzenti se ale zatím rozplývají především nad tím, jak rychle Prey běží. Dle PCGamesN nám bude stačit sestava Intel i5 6500 @3,2GHz, 8GB of RAM, Nvidia GTX 1060 a Windows 10 na to, aby hra ve Full HD na velmi vysoké detaily běžela na průměrných 107 FPS.

reklama