reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Demo Prey na PC není a nebude, máme prý Steam Refunds

4.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Demo Prey na PC není a nebude, máme prý Steam Refunds
Minulý týden Bethesda umožnila majitelům konzolí Xbox One a PlayStation 4 vyzkoušet si demo hry Prey, ovšem uživatelé PC ostrouhali. Nyní jsme se konečně dozvěděli proč, a to právě přímo od samotné Bethesdy.
Zítra už bude vypuštěna na trh finální verze hry Prey, o jejíchž nárocích na hardware jsme se dozvěděli minulý týden. Současně s tím bylo majitelům konzolí Xbox One a PlayStation 4 poskytnuto demo nabízející hodinu herního zážitku, zatímco demo pro PC uvolněno nebylo a nikdo se neobtěžoval sdělit, z jakého důvodu.





Nyní už promluvil Raphael Colantonio pracující na Prey jako tvůrčí ředitel, dle nějž je to otázka dvou věcí. Jednak šlo o "přidělení zdrojů", což znamená, že by vývojáři neměli čas pro vytvoření dema pro konzole a PC současně a pak se Colantonio odkazuje na Steam Refunds.

Colantonio konkrétně řekl, že "Uživatelé Steamu mohou prostě vrátit hru, kterou nepoužívali v souhrnu déle než dvě hodiny, takže jde v podstatě o demo". Dá se tak uvažovat i o tom, že na PC tak v podstatě máme ještě výhodu v hodině herního času navíc, i když si tento čas musíme pohlídat a pokud přetáhneme jen o minutu, máme smůlu. Hra nám zůstane a žádné peníze už zpět nedostaneme. Navíc je i zřejmé, že musíme za hru nejdříve i tak zaplatit a riskujeme, že Valve se rozhodne peníze nevracet, neboť jeho politika ohledně Steam Refunds není striktně daná.

Zde by se ještě hodilo vyjádření samotného Valve, co říká na to, že někteří vývojáři jeho službu Steam Refunds vidí jako náhražku demoverzí her, s jejíž pomocí si usnadňují práci. Pravděpodobně s tím ale problém mít nebude, však tato služba v podstatě slouží i stejnému účelu jako demo, a sice možnosti vyzkoušet si danou hru, abychom zjistili, zda na ni náš počítač vůbec bude stačit, zda se neobjeví nějaké technické potíže, nebo zda nás vůbec bude bavit. Jenomže demoverze her jsou obvykle omezeny ne časově jako Steam Refunds, ale obsahově a v mnohých můžeme strávit podstatnou část dvouhodinové lhůty jen tím, že se s nimi prvně seznamujeme. Nakonec je tu onen prostý fakt, že dnes už na demo narazíme jen zřídka a v drtivé většině případů nám tak stejně zbyde jen Steam Refunds, nebo pirátské verze.

Zdroj: AusGamer
reklama