reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD je zpět v černých číslech, investorům to však nestačí

18.10.2013, Jan Vítek, aktualita
AMD je zpět v černých číslech, investorům to však nestačí
Ve středu jsme se krátce podívali na finanční výsledky firmy Intel a nyní je řada také na firmu AMD, která zveřejnila své výsledky týkající se třetího kvartálu tohoto roku. Dobrou zprávou pro ni je, že se poprvé po více než roce vrátila...
Ve středu jsme se krátce podívali na finanční výsledky firmy Intel a nyní je řada také na firmu AMD, která zveřejnila své výsledky týkající se třetího kvartálu tohoto roku. Dobrou zprávou pro ni je, že se poprvé po více než roce vrátila do černých čísel, čili zaznamenala zisk a ne ztrátu.





Čistý zisk činí 48 milionů dolarů, čili 0,06 na akcii, přičemž tržby meziročně i oproti předchozímu kvartálu výrazně vzrostly na 1,46 miliardy USD. CEO Rory Read v tom vidí výsledky strategie, kterou AMD zvolilo právě před rokem a která se týká nových trhů. Tím Read bezpochyby myslel především nové konzole Microsoft Xbox One a Sony PlayStation 4, pro něž AMD dodává svá APU.

Nicméně investoři nebyli s takovýmto výsledkem spokojeni, alespoň dle zprávy agentury Reuters. Akcie AMD tak zaznamenaly ihned po oznámení finančních výsledků pokles o sedm procent, za což mohou ale především nízké prodeje PC čipů, jež se snížily o šest procent. Dnes jsou holt v kurzu především mobilní zařízení jako tablety a telefony, jež užírají trh i notebookům.

Rory Read však společně s finančními výsledky oznámil, že jeho firma se odklání od stále se zmenšujícího trhu s PC a chce, aby polovinu jejích tržeb generovaly jiné a rychle rostoucí trhy. Kromě nových konzolí má jít o blíže neupřesněné čipy SoC pro pasivně chlazená řešení se spotřebou kolem 3 W.

Zdroj: Hexus.net
reklama