reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD má novou prezidentku a CEO

9.10.2014, Jan Vítek, aktualita
AMD má novou prezidentku a CEO
Společnost AMD v rámci plánované restrukturalizace opustí z pozice CEO a prezidenta Rory Read. Toho ihned nahrazuje Dr. Lisa Su, přičemž Read bude nadále působit už jen po zbytek tohoto roku jako poradce.
Že se společnost AMD rozdělí na dvě skupiny, to jsme se mohli dozvědět již v červnu. Dle původních zpráv se AMD měla rozdělit na Computing and Graphics Business Group, která bude zajímat především nás, neboť bude vyvíjet hardware pro PC včetně profesionálních řešení. Tuto skupinu měl vést John Byrne. Pro Lisu Su byla připravena skupina Enterprise, Embedded and Semi-Custom Business Group produkující různá serverová a integrovaná řešení, přičemž dle původní zprávy měl být John Byrne pracovníkem podřízeným právě Lise Su.





Není tedy divu, že ta byla nyní zvolena jako nový prezident a CEO (Chief Executive Officer), přičemž má i křeslo ve správní radě. Ta ocenila její dlouhodobé zkušenosti v průmyslu a zároveň poděkovala Readovi za jeho práci ve vedení firmy, mnohé úspěchy a úvodní kroky k její transformaci. Za jeho "vlády" se firma vrátila k ziskovosti (posuzováno dle non-GAAP principů) a dokázala značně rozvětvit své produktové portfolio. Od roku 2012 se firmě AMD také povedlo snížit své operační náklady o cca 30 procent a udržovala si finanční prostředky kolem 1 miliardy USD, což považuje za optimální objem.

Úkol Lisy Su bude tedy firmu transformovat a vést k dalšímu růstu. Ona sama přišla do firmy AMD v roce 2012 a dosud pracovala na pozici COO (Chief Operating Officer). Před rokem 2012 pracovala ve firmě Freescale Semiconductor jako generální manažerka a senior viceprezidentka, ještě předtím získávala 13 let zkušenosti ve firmě IBM, ovšem svou kariéru začala v Texas Instruments jako řadový pracovník v Semiconductor Process and Device Center. Svůj bakalářský, inženýrský a poté i doktorský titul získala na známé MIT - Massachusetts Institute of Technology.

Zdroj: TZ AMD
reklama