reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD nabízí paměti DDR4, ačkoliv pro ně nemá platformu

6.10.2015, Jan Vítek, aktualita
AMD nabízí paměti DDR4, ačkoliv pro ně nemá platformu
Společnost AMD se rozhodla, že nabídne na trhu paměti Radeon R7, které jsou typu DDR4 DRAM. Je tedy zřejmé, že tyto moduly zatím budeme muset využít na konkurenčních platformách firmy Intel.
Společnost AMD totiž v nabídce nemá a ještě nějaký čas mít nebude žádnou platformu, která by mohla využít paměti typu DDR4. Však desktopové procesory AMD FX využívají socket a čipové sady z roku 2011 a APU jsou sice novější stejně jako čipové sady A88X, A85X či jiné FCH, ale ani ty nejsou připraveny pro DDR4. To bude až další generace CPU a APU s architekturou Zen, od níž nás ale v případě APU dělí ještě Bristol Ridge a Stoney Ridge. Nicméně už ty mají být určeny pro zbrusu nový socket AM4 a mají podporovat paměti DDR4.





V AMD si tedy řekli, proč by nakonec nemohli vypustit do světa své paměti DDR4 a dát uživatelům s grafikami Radeon ve výbavě možnost si je sladit s paměťovými moduly stejné značky. V budoucnu pak samozřejmě budou moci přesedlat na platformu AMD.

Paměti AMD Radeon R7 DDR4 jsou k dispozici ve dvoukanálových kitech s celkovou kapacitou 8 GB, a to ve verzích s taktem 2133 MHz nebo 2400 MHz se shodným časováním CL15. Není jasné, zda tyto moduly podporují profily Intel XMP pro snadné nastavení taktu a latencí, ovšem mají podporovat profily firmy AMD, i když je to zatím zbytečné. V současnosti je můžeme tedy využít s procesory Skylake a popřípadě Haswell-E.

Zdroj: KitGuru
reklama