reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD plánuje PC s podporou aplikací pro Android

27.2.2014, Jan Vítek, aktualita
AMD plánuje PC s podporou aplikací pro Android
Společnost AMD oficiálně ohlásila svou spolupráci s Bluestacks, díky čemuž vzniknou počítače pro operační systém Windows, na nichž budou moci snadno fungovat aplikace psané pro systém Android.
O spolupráci firem AMD a Bluestacks jsme se dozvěděli již na začátku tohoto roku, což bylo v nejnovější tiskové zprávě upřesněno. Tyto společnosti nám tak oznamují, že se na trh chystají tablety, desktopy, notebooky či zařízení 2 v 1 založené na platformách AMD, které jako primární operační systém využijí Windows, ale umožní běh aplikací napsaných pro OS Android.





AMD mluví o vybraných modelech PC a dá se předpokládat, že půjde především či možná i výhradně o počítače založené na čipech APU. Zajistí to software od Bluestacks, který bude nejdříve k dispozici jistým vybraným partnerům v regionu EMEA (tedy i v Evropě), a to ještě v tomto roce. Uživatelé si tak budou moci při koupi počítače, tabletu či jiného zařízení vybrat, zda bude zahrnovat i upgrade AMD-Bluestacks.

Tento upgrade jim zpřístupní známé uživatelské prostředí z Androidu, a to včetně nastavení, konfigurace ovládání a podobně. Aplikace pro Android budou moci běžet v okně nebo v celoobrazovkovém režimu a využijí výkon grafického jádra v APU. Dále se mluví o možnosti synchronizace aplikací mezi PC s BlueStacks a čistě androidovým zařízením, což by mělo zahrnovat i to, že za jednu aplikaci nebudeme muset platit dvakrát. Důležité také je, že tyto aplikace budou mít přístup k datům uloženým na discích systému Windows a také k nezbytnému hardwaru, čili i webové kameře, akcelerometru, GPS, apod.

Firmy ale stále neoznámily, kdy přesně se počítače s touto virtualizační technologií dostanou na trh a jaké konkrétní produkty můžeme očekávat. Musíme si tedy počkat.

Zdroj: TZ AMD, BlueStacks
reklama