reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD propouští a reorganizuje

2.10.2015, Jan Vítek, aktualita
AMD propouští a reorganizuje
Společnost Advanced Micro Devices včera večer ohlásila, že se chystá propustit pět procent svých zaměstnanců a také restrukturalizovat svou vnitřní strukturu. Vzhledem k letošnímu vývoji se tomu můžeme jen těžko divit.
Zástupci AMD nedávno vyjednávali s firmou Silver Lake Partners o tom, že ta by odkoupila významnou část podílu, ovšem tyto rozhovory ztroskotaly. Nyní AMD oznámilo, že propustí celkem pět procent svých zaměstnanců a významně restrukturalizuje svou vnitřní strukturu. Vedle toho také zřídí dvě nové prezidentské pozice pro llepší dohled na aktivitu firmy v nejdůležitějších regionech. Za zmínku stojí, že propouštění se nebude týkat žádného inženýra nebo obchodníka.





Dle oficiálního vyjádření firmy AMD jde o cestu k celkovému zefektivnění jejího běhu, soustředění zdrojů pro vývoj těch nejdůležitějších produktů a AMD se chce také prohlubovat vztahy se svými zákazníky. Jinými slovy, firma teď opravdu nemá prostředky nazbyt, a musí je tak investovat do těch nejdůležitějších obllastí vývoje.

Firma doufá, že propuštěním 5 % zaměstnanců (na začátku tohoto roku jich bylo cca 9700) ještě v tomto roce ušetří 9 milionů dolarů a v tom příštím pak 58 milionů. Ovšem proces restrukturalizace ji bude stát 41 milionů, které odepíše z tržeb za právě ukončený třetí kvartál. AMD se také rozhodlo, že bude outsourcovat, což se týká třeba vývojů modulů pro SAP, aplikací pro Sharepoint či správu svých serverů. Netýká se to ale třeba vývoje ovladačů nebo jiného důležitého softwaru.

Reorganizace také čeká divizi EESC (Embedded and Semi-Custom), jejíž nová struktura bude čítat tři týmy, jež se zaměří na celkový business, inženýrství a prodejní kanály. A co se týče oněch dvou nových prezidentských pozicí, ty se týkají Číny a Evropy. Do první bude dosazen Spencer Pan a o náš region se bude starat Darren Grasby, přičemž oba firma rekrutuje z vlastních řad.

Zdroj: KitGuru
reklama