reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD reaguje na žalobu ohledně počtu jader v Bulldozeru

12.11.2015, Jan Vítek, aktualita
AMD reaguje na žalobu ohledně počtu jader v Bulldozeru
Před několika dny jsme se dozvěděli, že Tony Dickey obžaloval u kalifornského soudu společnost AMD. Jde mu o údajné nesprávné informování veřejnosti o počtu procesorových jader v CPU architektury Bulldozer. Co na to AMD?
Na konci minulého týdne vyšlo najevo, že jistý občan USA Tony Dickey žaloval společnost AMD. Má totiž pocit, že dvoujádrové moduly v procesorech AMD Bulldozer (Piledriver, atd.) se nemohou pokládat za dvě jádra, což by ještě nebyl problém. Potíž je dle něj v tom, že AMD procesory FX inzeruje jako až osmijádrové.





Dle Dickeyho, kterého budou u soudu zastupovat právníci z firmy Edelson PC, tak jde o klamání spotřebitele, který očekává, že v procesoru Bulldozer dostane opravdu osm samostatných jader. Má tedy sice pravdu v tom, že o samostatná jádra nejde, neboť ta v rámci jednoho modulu sdílí některé hardwarové prostředky (především FPU), ovšem Dickey takto rozpoutal diskusi o tom, co se vůbec může a nemůže pokládat za procesorové jádro. Operovat chce především s termínem "nezávislé procesorové jádro" a argumentovat tím, že každé jednotlivé jádro v Bulldozerech nedokáže pracovat samostatně.

AMD tak může být odsouzeno k náhradě škod, zaplacení pokuty a soudních výloh, pokud tedy bude shledáno, že firma porušila zákon Consumer Legal Remedies. Firma nyní k této věci vydala krátké stanovisko, které zaslala tisku. AMD věří, že "jejich marketing přesně reflektuje schopnosti procesorové architektury Bulldozer, která v případě osmijádrových procesorů AMD FX je schopna zpracovávat najednou osm vláken." Jinými slovy firma vzkázala, že se s Dickeym sejde u soudu.

Zdroj: KitGuru
reklama