reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ani letošní Computex v Tchaj-pej neproběhne

31.3.2021, Jan Vítek, aktualita
Ani letošní Computex v Tchaj-pej neproběhne
TAITRA (Taiwan External Trade Development Council) má smůlu, že situace s pandemií Covidu-19 ve světě ještě není tak dobrá, aby umožnila proběhnutí veletrhu Computex 2021 v jeho obvyklé podobě. 
Už Computex 2020 byl zrušen, a to přitom bez náhrady, přičemž Computex 2021 byl chystán opět jako klasický veletrh ve výstavních prostorech TAITRA v Tchaj-pej. Ovšem nyní je jasné, že ani ten neproběhne, ačkoliv situace na Tchaj-wanu samotném díky včasným a účinným opatřením v případě Covid-19 nikdy nepřerostla v pandemii. Je ale zřejmé, že přivést si na ostrov desetitisíce návštěvníků s tím, že už zanedlouho by na něj museli odcestovat zástupci vystavovatelů připravující své stánky a vše kolem nich, to vše by bylo riskantní a velice obtížné kvůli tchaj-wanské ostraze hranic. 
 
 
TAITRA se tak rozhodla zrušit Computex 2021 v tradiční podobě, v níž měl odstartovat 31. května a je zřejmé, že letos ji nahradí alespoň coby Computex Virtual. Hlavní témata pochopitelně zůstanou, a sice půjde o "5G, AI & IoT, Edge Computing, High-Performance Computing (HPC), Cyber Security, Gaming, Innovations & Startups". 
 
Pro nás to znamená, že na přelomu května a června se stále mohou, ale nemusí objevit zajímavé novinky. Computex bude i ve virtuální podobě stejně jako letošní CES významná událost, ovšem je zřejmé, že mnohé firmy si pro představení svých novinek nakonec zvolí jinou dobu a jiný způsob. 
 
Computex Virtual bude dle aktuálních informací odstartován rovněž 31. května, ovšem nepotrvá jen několik dní, ale až do 30. června. Tak schválně zda vůbec během června poznáme na novinkách, že taková událost vůbec probíhá. 
reklama