reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC a Porsche Design představují 240Hz monitor nejen pro závodní hry

10.11.2020, Jáchym Šlik, aktualita
AOC a Porsche Design představují 240Hz monitor nejen pro závodní hry
Firma AOC představila nový herní monitor Agon PD27 se zakřiveným panelem s QHD a 240 Hz. Od konkurence jej odlišuje hlavně design, který byl inspirován závodními vozy. Na návrhu se totiž podílelo studio Porsche Design.
Pokud máte pocit, že všechny dnešní monitory pro hráče vypadají podobně, jistě vás potěší dnes představená novinka Agon PD27 vzniklá díky spolupráci německého studia Porsche Design a taiwanského výrobce monitorů AOC. Výsledkem je velmi elegantní monitor, který se na první pohled odlišuje od konkurence. Porsche Design se při návrhu inspirovalo motorsportem. Přední strana monitoru využívá kovový rám s logem automobilky Porsche, ale nejvýraznějším prvkem se stal kovový stojan navržený podle klasického ochranného rámu používaného v závodních vozech.
 
 
Ačkoliv by se to na první pohled nemuselo zdát, stojan  nabízí několik možností nastavení pro ideální ergonomii. Hráč si tak může změnit výšku monitoru až o 15 cm, případně obrazovku otáčet a naklápět podle potřeby. Zajímavým designovým prvkem je také projekce loga Porsche nebo Agon v různých barvách na stůl pod monitorem. Ačkoliv se nejedná o úplnou novinku, podle designérů se jedná o inspiraci podobným prvkem ve dveřích některých automobilů Porsche. Na zadní straně potom nechybí přizpůsobitelné RGB podsvícení, které se může dynamicky měnit podle hry.
 
Porsche Design AOC Agon PD27, jak zní kompletní označení tohoto modelu, používá 27palcový LCD panel typu VA. Monitor se chlubí zakřivením 1000R, které by mělo být vhodné nejen pro závodní hry, ale třeba také FPS. Rozlišení se zastavilo na hodnotě 2560 × 1440 pixelů (WQHD) a obnovovací frekvence činí impozantních 240 Hz, i když na trhu se začínají objevovat ještě rychlejší 360Hz monitory. Odezva 1 ms z šedé na šedou (GTG), respektive 0,5 ms v pohybu (MPRT) patří mezi high-endovými herními monitory prakticky ke standardu. S kompatibilními grafickými kartami mohou hráči využívat také technologii AMD FreeSync Premium Pro.
 
 
Panel s osmibitovou barevnou hloubkou zvládne pokrýt 119 % barevného prostoru sRGB, 89 % sRGB a 85 % NTSC. Certifikace VESA DisplayHDR 400 potvrzuje hodnotu jasu alespoň 400 nitů a podporu vysokého dynamického rozsahu (HDR). Pro připojení počítače jsou připraveny dva konektory HDMI 2.0 a další dva DisplayPort 1.4. Výrobce přidal také čtyři porty USB 3.2 a 5W stereo reproduktory. Ve spolupráci s Porsche Design mělo být navrženo také menu OSD, které umožňuje při použité bezdrátového ovladače nastavit všechny potřebné parametry.
 
Porsche Design AOC Agon PD27 ponese doporučenou cenu 799 eur, v přepočtu asi 21 000 Kč, i když v oficiálním obchodě Porsche Design se novinka objevila o více než 100 eur levněji. Prodej by měl být zahájen okamžitě.
 


reklama