reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple dostává podporu Dropboxu v iOS

18.2.2015, Michal Hala, aktualita
Apple dostává podporu Dropboxu v iOS
Společnost Apple umožnila ve svém operačním systému iOS 8 využívat úložiště třetích stran. Toho teď využívá Dropbox a přidává podporu svého úložiště. Uživatelé iPhonů a iPadů tak konečně mohou přímo přistupovat k datům uloženým na této populární službě.
Včera jsme psali o podpoře úložišť třetích stran v mobilní i online verzi Office. A shodou okolností již dnes Dropbox doplnil možnosti iOS 8 od Apple o něco velice podobného. Aktuální update aplikace od Dropboxu přidává podporu jeho cloudu do tohoto operačního systému.

Jedná se o pochopitelný krok, protože Dropbox je jedním z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších úložišť. Navíc konkurenční Android umí spolupracovat s Dropboxem již dávno.

Když se na tuto událost podíváme v širší perspektivě, potvrzuje se to, co jsme naznačili už včera. Intenzivní a stále se zostřující konkurence napříč trhem mobilů, tabletů i osobních počítačů – nezapomínejme na Windows 10 za dveřmi – nutí výrobce na všech platformách postupně rozšiřovat kompatibilitu svých produktů se všemi myslitelnými doplňkovými službami.


iOS a Dropbox


A dokonce i s těmi, které přímo či nepřímo konkurují jeho vlastním službám, což je mimo jiné i případ úložiště od Dropboxu a iCloudu od Applu. Ve středu zájmu musí být uživatel. Ten teď musí být základem konkurenční strategie každé dotčené společnosti.

A jestli něco charakterizuje většinu současných uživatelů mobilů, tabletů a počítačů tak je to multiplatformnost. Málokdo totiž dnes má všechna svá zařízení založená jen na platformě jediného výrobce. Totéž platí pro související služby. A přitom uživatel pochopitelně vyžaduje, aby všechna jeho zařízení uměla vzájemně spolupracovat.

Je samozřejmě pravda, že Apple je se svým unikátním a výborně propojeným ekosystémem určitou výjimkou z tohoto pravidla. Ale je vidět, že i on se postupně přizpůsobuje diverzifikovanému portfoliu zařízení a služeb používaných jeho zákazníky.

Zdroj: The Verge
reklama