reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Office: podpora cloudů třetích stran

17.2.2015, Michal Hala, aktualita
Microsoft Office: podpora cloudů třetích stran
Objevily se dvě jistě vítané změny týkající se Microsoft Office. Office online budou podporovat cloudová úložiště třetích stran. A podobně také Office pro iPad a pro iPhone budou podporovat úložiště v cloudu od třetích stran.
Microsoft zahájil Cloud Storage Partner Program, který umožní integrovat do Office Online podporu pro cloudová úložiště třetích stran. Uživatelé takových úložišť tak budou moci otvírat, editovat a zase ukládat své dokumenty v Office Online v libovolném prohlížeči.

Aktuálně na tomto programu s Microsoftem spolupracují společnosti Box, Citrix a Salesforce. A očekává se, že se brzy přidají další poskytovatelé cloudových služeb.

Analogicky se mění také situace u Office pro iPad a pro iPhone. Také tato verze Office umožní přímo pracovat s daty v cloudových úložištích. Logicky by mělo jít především o Apple iCloud. Pro uživatele iPadů a iPhonů se tak otvírá možnost pracovat s pro ně nepřirozenějším cloudovým úložištěm.


Office v cloudu


Podobný krok udělá Microsoft také u Office pro Windows 10, která jsou nyní uživatelům k dispozici pro testování v betaverzi. Psali jsme o nich nedávno. A samozřejmě stranou nezůstanou ani Office pro Android.

Teď se dá očekávat, že dříve či později zareaguje i konkurence a podobný krok se bude opakovat také u jejích srovnatelných řešení. Ještě si pamatujete dobu, kdy každý výrobce podporoval jen vlastní platformu a ostatní jednoduše ignoroval? Doba se změnila, hranice se stírají a uživatelé najednou získávají možnost volby až dosud nevídanou.

Nabídka je pestrá a dříve naprosto netušená. Zdá se, že velkým hráčům už začíná docházet, že jejich řešení konkurenci prostě „nepřeválcují“ a snad se postupně naučí vzájemně otevřít své až doteď uzavřené ekosystémy a společně koexistovat v novém, nesmírně pestrém světě rozličných aplikací a doprovodných služeb.

Jednotlivé platformy se teď začnou téměř jistě postupně stále více a více propojovat a bariéry a hranice se budou – aspoň z pohledu běžného uživatele – stále více stírat.

Zdroj: Microsoft
reklama