reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple: nezávislé servisy mohou přes IRP nově opravovat i Macy

18.8.2020, Milan Šurkala, aktualita
Apple: nezávislé servisy mohou přes IRP nově opravovat i Macy
Program Independent Repair Provider dovoluje neoficiálním servisům přístup ke školením i originálním součástkám pro produkty Apple. Nyní se nově rozšiřuje i pro počítače iMac a notebooky MacBook.
Applu se vyčítalo, že jeho produkty je možné nechat spravovat jen velmi draze v originálních servisech, pokud člověk nechce čelit nějakým problémům (např. při detekci neoriginální součástky). Loni ale zavedl program Independent Repair Provider (IRP), který i nezávislým servisům zajišťuje bezplatný přístup ke školením a možnost objednat si originální součástky pro opravy. Nejprve byl ale k dispozici jen pro smartphony Apple iPhone.
 
Apple iMac
 
Letos v červenci se tento program rozšířil i do Evropy a nyní jsme se dočkali jeho další expanze. Už se totiž nebude týkat jen iPhonů, ale také počítačů iMac a MacBook. Opravy počítačů od Applu tak budou dostupnější, a to jak cenově, tak i logisticky, protože se tím značně zvýší počet servisů, které jsou schopné oficiálně opravovat Macy, i když jsou samy o sobě nezávislými servisy. Otázkou je, nakolik jsou počítače "opravitelné". MacBooky tradičně získávají nejhorší skóre v možnostech oprav, skoro vše je napevno. To se naopak netýká iMacu Pro, který vyhrává spíše opačné extrémy.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama