reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple prý pracuje na elektromobilu, bude iCar?

11.2.2015, Jan Vítek, aktualita
Apple prý pracuje na elektromobilu, bude iCar?
Společnost Apple je v poslední době kritizována, že ztratila svůj náboj, který jí dával zesnulý Steve Jobs. Nicméně existují známky toho, že by Apple mohl pracovat na konkurentovi pro elektromobil Tesla.
Samotný Apple pochopitelně neuvedl nic konkrétního a pokud elektromobil skutečně připravuje, dozvíme se o něm zaručené informace nejspíše až tehdy, kdy bude připraven. Ovšem Apple je také ostře sledovanou společností a něco takového jako vývoj elektromobilu těžko zcela utají, takže je pravděpodobné, že si skutečně chystá konkurenci pro elektromobil Tesla.





Je rovněž pravděpodobné, že půjde o model, který bude autonomní, čili nebude potřebovat lidského řidiče. O chytrých autech mimochodem pojednává nedávný článek, z nějž se můžete dozvědět, že jde o oblast, v níž se pohybují známé IT společnosti jako Google či NVIDIA, však právě ty mají nejvhodnějí know-how pro vývoj takového produktu. Není tedy ani tak překvapivé zjistit, že by se Apple měl také pustit do vývoje chytrého elektromobilu.

Agentura Bloomberg přitom mluví o bitvě o zaměstnance, která má právě probíhat mezi firmou Apple a Tesla. Právě díky tomu vyplynuly tyto informace na povrch a o elektromobilu mluví také Business Insider a Mac Observer, který si je dle vlastních slov dokonce na sto procent jistý. Apple tak měl od firmy Tesla přetáhnout k sobě klíčové inženýry zabývající se mechanikou, robotikou a technologiemi výroby.





Je ovšem pravděpodobné, že výsledný iCar, nebo jak se elektromobil od Apple bude jmenovat, nebude představen nijak brzy.

Zdroj: Hexus.net
reklama