reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple prý zvažuje nové předplatné na iPhone a další hardware

25.3.2022, Milan Šurkala, aktualita
Apple prý zvažuje nové předplatné na iPhone a další hardware
Podle posledních neoficiálních informací chystá společnost Apple předplatné i na telefony iPhone a další svůj hardware. Operativní leasing by tak řešila společnost sama včetně dalších svých služeb.
Předplatná dnes hýbou světem. Hodně se na ně soustředí i společnost Apple, která nabízí hned několik služeb jako Apple Music, TV+, News+, Fitness+ a podobně. Nabízí i předplatné Apple One, které je všechny sdružuje do výhodnějšího balíčku. Podle posledních informací, které se objevily, ale zvažuje také předplatné na hardware, který by si zákazníci pronajímali jako službu. V zásadě nejde o nic převratného, toto je v podstatě klasický operativní leasing, který známe už roky u aut, ale i elektroniky, kde to nabízí někteří prodejci, operátoři a další společnosti.
 
Zařízení Apple
 
Apple má sice v některých zemích iPhone Upgrade Program, kde si při splátkách nového telefonu může člověk v průběhu splácení vyměnit iPhone za novější generaci a ten mu pak zůstane, zde by každý rok dostal nový model. Proslýchá se však, že by se toto nemělo týkat jen iPhonů, ale i jiného hardwaru Applu. Zpřístupnit by tak mohl i dražší HW jako MacBooky Pro, nové Mac Studio a podobné.
 
Současně se spekuluje o tom, že by Apple mohl předplatné HW kombinovat s dalšími předplatnými a vytvářet tak balíčky kombinující HW i služby z Apple One v jednom velkém předplatném. Otázkou pochopitelně je, kde všude se novinka objeví. Nabízí se především USA, kde by tím oslabil pozici mobilních operátorů, kteří takové služby nabízeli. U nás je něco takového v dohledné době spíše nepravděpodobné.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama