reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Assassin’s Creed Valhalla na Xbox Series S padá i na 720p

30.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Assassin’s Creed Valhalla na Xbox Series S padá i na 720p
Xbox Series S je zbrusu nová a slušně výkonná konzole, ovšem při běhu hry Assassin’s Creed Valhalla to není zrovna moc znát. Ukazuje se totiž, že kvůli udržení potřebné snímkovací frekvence padá rozlišení i na 720p. 
Assassin’s Creed Valhalla se v testech ukázal jako mimořádně hardwarově náročný titul, v jehož případě se jako karta pro 4K/60FPS neosvědčila ani GeForce RTX 3090. Jde sice o kvalitu Ultra, ale co jiného než RTX 3090 by takové nastavení mělo zvládat? Pak se ovšem nemůžeme moc divit tomu, že s provozem hry má slabší nová Xbox Series S problémy, i když poklesy k 720p jsou přece jen až moc velká daň za to, že můžeme hru provozovat na 60 FPS. 
 
 
Jde tak právě o režim, v němž si vybíráme upřednostnění plynulosti před rozlišením a pak už může být ošemetné se rozhodovat, zda oželíme rozlišení, nebo vyšší snímkovací frekvenci. Osobně bych se pak asi rozhodl pro zachování vyššího rozlišení, pokud by ovšem snímkovací frekvence neklesala příliš nízko, dejme tomu pod 40 FPS. 
 
 
Na to, jak se Assassin’s Creed Valhalla s novým patchem na Xbox Series S chová, se můžeme podívat v tomto videu od Digital Foundry. Dozvídáme se, že i Xbox Series X může jít pro zachování 60 FPS až na 1188p, přičemž dříve bylo nastaveno 1440p, což mělo způsobovat v nejnáročnějších scénách neblahé frame dropy, čili vynechané snímky. Řešen vývojářů tak bylo prosté, snížit minimální rozlišení pro rendering. 
 
Na Xbox Series S byla Valhalla dříve vykreslována pouze při cílových 30 FPS s tím, že se dynamicky upravovalo rozlišení, které se nejčastěji pohybovalo na 1296p. Pro dosažení 60 FPS pak nejčastěji platí rozlišení 800p s poklesy na 720p. A to jsme teprve na začátku životního cyklu nových konzolí, přičemž jsme mohli doufat, že Xbox Series S bude stačit právě na Full HD při 60 FPS.  


reklama