reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus GeForce GTX 970 Turbo: bílá a přetaktovaná

3.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Asus GeForce GTX 970 Turbo: bílá a přetaktovaná
Společnost Asus si v poslední době chystá specialitky ze světa grafických karet. Dnes je to nová GeForce GTX 970 Turbo, která přichází s čistě bílým chladičem a nabídne vyšší takty než referenční verze.
Asus nedávno vypustil na trh výroční vysoce přetaktovanou GeForce GTX 980 20th Anniversary Gold Edition, kterou nyní doplní nová GeForce GTX 970 Turbo s bílým chladičem. Ten je vybaven radiálním ventilátorem, jenž posílá vzduch skrz dlouhé žebroví přímo ven ze skříně. Tato karta na trhu doplní již starší modely GeForce GTX 970 Strix a malou GTX 970 DCU2 Mini, a bude tak jediná s tímto typem chladiče.





Nová karta vypadá na to, že je založena na stejném krátkém PCB jako GTX 970 DCU2 Mini, jež její chladič značně přesahuje. Asus nabídne výchozí takty 1088 MHz až 1228 MHz díky GPU Boost, přičemž referenční takty pro GeForce GTX 970 jsou 1050 a 1178 MHz, takže nejde o tak velké zvýšení frekvencí. O další se ale můžeme pokusit sami.

Pokud je však tato karta skutečně založena na plošném spoji zmíněné DCU2 Mini, pak je napájena jen jedním 8pinovým konektorem, takže nejde vyloženě o kartu, s níž bychom se měli pokoušet dosáhnout nejvyšších taktů. A pokud je založena spíše na referenčním PCB od NVIDIE, pak by měla nést dva 6pinové konektory pro silnější napájení.

Mezi její výstupy ale evidentně patří dva dual-link DVI a po jednom HDMI 2.0 a DisplayPort 1.2.

Zdroj: techPowerUp
reklama